„МЛАДОСТАШИ“ СЛАВИЛИ У КОМШИЈСКОМ ДЕРБИЈУ

Kомшијски дерби у Турији, између домаће Младости и Војводине из Бачког Градишта, завршен је минималном победом „младосташа“, а гол одлуке постигао је Градиштанац у редовима Младости Немања Јовић у 87. минуту. Да све буде занимљивије, Јовић је дубинску лопту добио од Марка Бубање, који је у највећем делу своје каријере носио дрес Војводине из Бачког Градишта. Испада да су ова двојица играча дочекали „слатку освету“ за одлазак из бившег клуба.

Иако временски услови нису ишли на руку ни играчима, ни навијачима, окупио се знатан бројљубитеља фудбала и могу бити задовољни виђеним. Kао прво, све је протекло у фер и коректном надметању, а гости су на крају честитали домаћину на гостољубивости и победи.

– Жалимо због резултата, јер смо изгубили, али пруженом игром нисмо разочарани. Да је Давор Јелић код резултата 0:0 у 83. минуту из повољне прилике постигао гол, све би било другачије. Убрзо нас је стигла казна, а када смо у самом финишу кренули у напад не би ли изједначили, домаћин је могао и до повољније победе. Окрећемо се новом изазову. У недељу нам стиже Бачка из Пачира и победа би све излечила, велитренер Војводине Ото Барта.

Војводина је у Турији играла у саставу: Бабин, Хасичић, Петровић, Радојковић, Малић (од 64. Проданов), Јанковић, Д. Јелић, Солдат (од 89. Рондовић), М. Јелић (од 74. Ачаи), Б. Јелић, Ћирић (од 46. Миловановић).

– Добра утакмица старих спортских ривала и пријатеља. Ми смо, ево тек у петој утакмици наставка првенства, постигли гол, који нам је донео три вредна бода за учвршћење на „коти 3“. Наравно, прија ми што сам, баш, ја био стрелац гола одлуке, а могао сам и у 89. минуту да се упишем у листу стрелаца, као и Савин у 80, односно Ефендић у 83. минуту. Најважније је да смо, ипак, победили и сада растерећени одлазимо на дерби са лидером Станишићем, рекао нам је стрелац јединог гола на утакмици Немања Јовић.

Фото: Братислав Јелић (Војводина Бачко Градиште) лево и Немања Јовић (Младост Турија) десно

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 04. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!