MOЦАРТ БЕТ ПЛС ПЛЕЈ-ОФ: АКО ЈЕ БОРБА ЗА ВРХ РЕШЕНА, ОСТАЛИ ЦИЉАЈУ УБЉАНЕ И НАДАЈУ СЕ БАРАЖУ

У оквиру трећег кола плеј-офа, дерби се игра на Бежанији, где ће снаге одмерити водећи ИМТ-е и РФК Графичар. “Трактористи” су у прве две утакмице освојили четири бода и захваљујући ремијима Железничара, одмакли шест бодова. Каже тренер Јандрић да су дуелу крај Саве озбиљно приступили, поготову ако се зна да су Митровчани победили обе водеће екипе. Већ у 7. минуту стекли су предност и то је у великој мери усмерило ток утакмице у корист играча у црвеним дресовима. На вештаку на Бежанији покушаће да наставе са позитивним резултатима, мада ће у младом саставу љубичастих имати достојног ривала, који је у Панчеву одолео и био на корак да освоје цео плен. Ивеља се распуцао у последње време и са два гола испунио норму. Очекује се квалитетна, отворена и лепа за око утакмица, лишена такмичарских задужења.

Јединство је у лигашком делу сезоне лако надиграло Новобеограђане, али су свесни да тако неће бити у недељу. “Мајстори” као и домаћин јуришају на место које води у бараж, на коме се тренутно налазе Убљани. Јединство је одиграло важан меч без штопера Богдановића и Антића, које су са успехом заменили Марковић и Владисављевић, коме су то били први минути. Ривал из Инђије је неочекивано изгубио оба меча на старту доигравања и са осмог места далеко је од жељеног баража. Нису се одрекли амбиције да освоје што више бодова и пруже шансу играчима са мањом минутажом.

Железничар је поново домаћин, овог пута угостиће Раднички из Сремске Митровице. Оба противника нису стартовала како су очекивали, с тим да су Панчевцима два бода била довољна да задрже предност од седам бодова испред “графоса”. Домаћин је поред Тамиша освојио највише бодова у лиги и у меч улази као фаворит. Раднички је на старту имао два тешка противника и после меча у Панчеву наилазе ривали по мери са којма могу да се носе и покушаће да поправе пласман. Осећа се замор код играча, речи су тренера Тешовића, и морали су да калкулишу и освеже састав играчима са клупе.

Нови Сад 1921 на старту има половичан учинак и победа над Инђијом улива наду да је Јединство достижно. У понедељак ће угостити Раднички са Новог Београда, који је успешно стартовао (четири бода) и још гаји наду да могу до баража. Домаћин ће бити лишен услуга Регана, али тренер Жигић има широк ростер да може да комбинује састав. Гледајући статистику, види се да Новосађани углавном освајау бодове у Челареву, док су гости на старани најмање ућарили, мада су се у последње време поправили.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 29. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!