“МОРАМО СА ЈАЧИМ ТИМОМ У ЕЛИТУ“

Никола Марјановић, један од најзаслужнији за пласман Текстилца у друштво најбољих

Текстилац је пласманом у Супер лигу остварио највећи успех у историји клуба. Капитен Оџачана Никола Марјановић и саиграчи у два бараж меча елиминисали су фаворизовани Јавор.

Штопер Текстилца показао је да је стасао за велику сцену. Краси га одлична скок игра, борбеност, добра маркација противника у зони шута, брзина у изношењу лопте, прецизна додавања и честа убацивања у казнени простор противника, где до пуног изражаја долази његова висина и скок игра. Добио је само четири жута  картона, што говори да не прави непотребне фаулове, јер противнике зауставља тако што добро процењује  њихове намере и лопте одузима на знање и технику.

Извучени су парови за наредну сезону. Оџачани ће као домаћини имати премијеру против Војводине на домаћем терену, следи гостовање ОФК Београду, а потом долази Црвена звезда… 

Квалитет у највишег рангу и распоред су такви да морамо максимално спремно да дочекати почетак првенства. Желимо да се представимо у што бољем светлу. Верујем да ћемо имати још јачи тим него прошле сезоне, како бисмо равноправно могли да се носимо са свима. Ово је прилика за све нас да се афирмишемо на највећој сцени – каже Марјановић.

Митровчанин је почео дружење с лоптом у Школи фудбала „Сирмијум”. Као талентован играч отишао је у Земун где је прошао све селекције клуба из Горње вароши. Потом су га запазили скаути српсколигаша Бродарца, у којем је провео шест месеци, и са својим исписницима освојио титулу првака Србије у конкуренцији Црвене звезде, Партизана и осталих суперлигашких клубова.

Био је то заиста велики успех којег се увек са радошћу сећам, јер је остварен у конкуренцији  наших великана. Завршетком омладинског стажа хтео сам да опробам у иностранству. Отишао сам у Спартак из Трнаве, са којим сам све договорио, а онда је уследила понуда Динама из Кијева. Искомпликовале су се неке околности, тако да није дошло да трансфера. Вратио сам се у време короне (2020) и приступио српсколигашима Мачви из Богатића, Фениксу из Старе Пазове, да би се потом  накратко скрасио у свом родном граду и Радничком. Пре годину и по приступио сам Оџачанима с којим сам ушао у Прву лигу, а сада и у елиту. Врло брзо ћу разговарати са руководством Текстилца о новом уговору. Овде сам лепо примљен, како у клубу тако и од навијача. Верујем да ћемо се договорити у даљој сарадњи – истакао је Марјановић

ФОТО: ФК Текстилац
ОБЈАВЉЕНО: 18. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!