НА КЛУПИ „БРЗОГ ВОЗА“ ПЕТАР ДИВИЋ

Руководство српсколигаша са Тамиша на челу са председником клуба Гораном Мрђе после неколико разговора са кандидатима за новог тренера одлучило је да укаже поверење тренеру Петру Дивићу који је пре четири сезоне седео на клупи српсколигаша Динамо 1945. Сарадња је договорена на обострано задовољство где ће тренер Дивић заједно са председником Мрђом у наредном прелазном року довести потребна појачања тиму са Тамиша како би у наставку првенства имали успешнију сезону.

– Водили смо разговоре са неколико тренера и одлучили смо да доведемо тренера Дивића који има велико играчко и тренерско искуство и који већ радио у нашем клубу. Није било пуно дилеме и верујем да је његов долазак у клуб први корак ка повратку сјаја који је некад наш клуб имао у својој дугогодишњој историји. Пред нама је јасан циљ у другом делу сезоне да побољшамо пласман на табели и са тренером Дивићем верујемо да то можемо и остварити.- рекао је Мрђа.

Нови тренер Петар Дивић као играч има успешну каријеру и носио је дресове Динамо 1945, ОФК Београд, Рад, Смедерево 1924, Толедо (Шпанија), Унион Берлибн, Антрајхт Трир, Вашаш. У сезони 2001/у Првој лиги Србије био је први стрелац са 27 постигнутих голова у дресу ОФК Београда. У својој каријери Дивић је одиграо и две утакмице за репрезентацију СР Југославија. против Парагваја и Јапана У тренерском послу предводио је српсколигаше и ОФК Београд, Динамо 1945, Слогу (Краљево), после преузимања ,,брзог воза“ рекао је:

– После разговора са председником Мрђом одлучио сам и прихватио нимало лак задатак да у наставку сезоне седнем на клупи мог некадашњег клуба где сам био играч и у једном периоду тренер. .Добро сам упознат сам играчком кадром и екипа је доста подмлеђена и има сигурно потенција за веће домете.

Имамо времена да направимо тим који ће бити бољи и да доведемо потребна појачања све у договору са председником Мрђом и самим тим бисмо направили први корак ка стварању тима за већа дела.

Прозивку играча „брзог воза“ тренер Дивић извршиће 29.јануара када ће почети са припремама за наставак српсколигашке сезоне која стартује 05.марта. 

ФОТО: Тренер Петар Дивић и председник Горан Мрђа

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 21. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!