НА КРИЛИМА КРСТЕВСКОГ

ШАЈКАШАНИ БЕЗ ПОРАЗА НА ЧЕЛУ СРПСКЕ ЛИГЕ ,,ВОЈВОДИНА“

После четири кола, Шајкашани су запосели врх Српске лите „Војводина“ и једини су без пораза. Са три победе и ремијем у Новим Бановцима, играчи Борца пријатно су изненадили и другу сезону у каравану делују као староседеоци. Јединство није могло да се супротстави изабранициматренера Небојше Филиповића и нападач Страхиња Крствски три лопте сместио је у мрежу Пазовчана. 

– Добро и дисциплиновано смо ушли у меч и договор из свлачионице пренели на терен. Задовољан сам колико су тим и сваки појединац били посвећени и колектив ставили у први план. Крствески је постигао два гола и дошли смо до предности средином полувремена и до одмора знали да је сачувамо – каже Филиповић.

Знао је да ће гости кренути снажније у наставку, али били су спремни да одговоре. Припало им је првих 15 минута наставка, али нису могли да нас изненаде. Питали смо се и кроз игру и, у 82. минуту, Крстевски је хет – триком оверио победу. Иза нас су четири меча и за неке смо, можда, изненађење, по приказаном све смо заслужили и припада нам.

Шеф струке Борца истиче да су присталице задовољне.  

– Сад смо бржи и полентији у односу на прошлу сезону. Нисмо једнолични, и игра је садржајнија и тешко је одговорити нашој офанзиви. Раде оба бока и средишњица и то максимално користимо. То је допринело већој ефикасности у односу на раније. Све долази из добре атмосфере, а код нас је другарска у свлачионици и на терену. Тренер „црвено-црних“ напоменуо је да све што прође, остављају иза себе, а да је гостовање у Бачкој Паланци, приоритет.

– ОФК Бачка има добар састав, са високим играчима и неће нам бити лако.   Паланчани имају искуство и сигурно ће напасти, али увек смо спремни да се надигравамо и верујем да можемо да одговоримо и на овај изазов.

Шајкашани су Страхињу Крстевског жарко желели овога лега и колико је лакнуло, видело се после учинка искусног стрелца. 

– Било је добро, почели смо како треба и заслужено победили – каже троструки стрелац. – Јединство је чврст противник, незгодан и жели да се надиграва. Три пута млади Милутин Торбица био је у улози асистента. Код вођства, капитен Лука Гргић добро је избацио по боку, још боље је центрирао и примио сам лопту код друге стативе и послао иза голманових леђа. Торбица ми је одиграо повратну за други гол, а за трећи додао кад сам се налазио на ивици казненог простора и погодио горњи угао.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 07. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!