НА КРИЛИМА САВАНОВИЋА

После два пораза на старту првенства, Елемирци су уписали прву победу и са две лопте иза леђа голмана Драгослава Петровића, славили у дуелу с Борцем. Предраг Кандић, тренер Нафтагаса, на располгању није имао комплетан тим, Зоран Швоња и Милан Бачвански били су у публици, капитен Никола Грбић, после повреде, ушао је у полувремену, на властиту одговорност.

– Победа је најважнија, није важно ко је био у тиму и погодио мрежу – рекао је тренер Кандић. – После два пораза, тргли смо се како треба и освојили три бода. Нисам могао да рачунам на све играче, а сви на терену дали су максмимум и, у првом делу, дошли до тријумфа.

Шест година је у Српској лиги „Војводина” и тврди да првенство није било неизвесније.

– Ни код 2:0 ниси сигуран за победу, голови падају у надокнади и тријумф са Шајкашанима заиста је вредан. Долази нам Слован, за победу је испред, а нас само бодови занимају. Јуришаћемо од старта, иако већ знам да не могу да рачунам на све играче – јасан је тренер Кандић.

На три уводна меча, Милош Савановић постигао је три гола, а уписао и две асистенције. На набацивање из корнера, повратном лоптом упослио је Марка Самарџића.

– Самарџић и Никола Бјелица су испред мене код прекида игре, идем на другу стативу и реаговао сам из прве, вратио лопту пред гол, где је Самарџић убацио у мрежу. Удвостручио сам предност на сјајан дубински пас Александра Чигоје, надмудрио сам чуваре и, док су оклевали, погодио сам ближи угао. Борац има одличну екипу, био је пролетос други, ми трећи, а ова победа је заслужена. Остаје да против Румљана, оверимо прве бодове – рекао је голгетер Савановић, носиоц офанзивне игре Нафтагаса.

Б. Ц.

ОБЈАВЉЕНО: 30. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!