НА НИШАНУ ПЛЕЈ – ОФ

НИКОЛА МАРЈАНОВИЋ У ДРЕСУ РАДНИЧКОГ (СМ) 

Никола Марјановић (24) дебитовао је у Првој лиги Србије у дресу Радничког из Сремске Митровице, из родног града. Прилику да заигра у другом рангу сјајни штопер прихватио је оберучке, а први меч за црвено – беле забележио је у четвртом колу са Металцем.

– Поникао сам у ШФ Сирмиум, затим сам прешао у Земун где сам прошао све омладинске категорије, па заиграо за Бродарац, освојили смо прво место у Омладинској лиги Србије. Уследио је сениорски фудбал, а први мечеви у Динаму 1945 из Панчева, да бих потом имао кратку епизоду у Словачкој и Аустрији. После тога нашао сам се у Мачви 1929 из Богатића, па у Фениксу 1995 – каже Марјановић.

У Старој Пазови затекао га је позив Радничког.

– Није било двоумљења, у Радничком нисам направио прве фудбалске кораке, али је клуб из мог града и част ми је што сам добио прилику да заиграм у својој кући, пред суграђанима.

У првих неколико кола млади штопер није се нашао у најбољем тиму, а дебитовао је у Горњем Милановцу.

– Мислим да сам пружио добру игру и испунио захтве шефа струке. Ово ми је прва сезона у овом рангу и осети се велика разлика у односу на ниже лиге, ради се на професионалном нивоу, озбиљније се прилази сваком сегменту игре, учи се и постоји простор за напредовање и усавршавање.

Поред жеље да оствари значајну минутажу на терену, очекује и пласман Радничког у плеј – оф.

– Настојаћу да искористим прилику, да у свакој утакмици пружим максимум и будем неко на кога саиграчи могу да се ослоне. Имамо квалитет да се нађемо у горњем делу, иако нисмо почели како смо прижељкивали, има још да се игра. Прва лига је сјајна за афирмацију и добра одскочна даска за младе фудбалере, тимови су изједначени и свако свакога може да победи, биће ово узбудљива сезона – јасан је Марјановић.

Д. Туфегџић

У СВОМ ГРАДУ НАЈЛЕПШЕ: Никола Марјановић 

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 16. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!