НА ПРИПРЕМАМА ФУДБАЛЕРА ТИСЕ ИЗ АДОРЈАНА ЈОШ БОЉИ САСТАВ

 
С тренинзима су почели у понедељак, уз добру посећеност и присуство преко 20 играча, па вођство клуба верује да ће Тиса у наредну сезону ући с јачим саставом и чвршћим бедемима. 

– Имамо оптималне услове и довољно времена да се добро припремимо. Састав је претрпео мање измене, јер су отишли голман Душан Антић и Игор Кудрић, док је Урош Килибарда на неким пробама и чека се хоће ли отићи. Али, зато, имамо више принова и њима сам задовољан. Ту је и неколицина момака који су на проби, желимо да их видимо у пар припремних утакмица, па ће се онда донети одлука о њиховом статусу – рекао је Бранислав Булатовић.

Играчима који су отишли, Булатовић се захваљује на срадњи, уз жеље за пуно успеха у даљим каријерама, али је задовољан што одлив играча у летњој паузи није био претеран. Пре почетка припрема, први човек Тисе Чаба Боршош и шеф стручног штаба Булатовић повукли су конкретне потезе да се ојачају редови тима.

Новајлије у Тиси су централни нападач Давид Кнежевић, који је прошле сезоне играо за Слогу из Добоја, дошао је Лука Костић из Старог града (Бачка Паланка), а из омладинског погона ТСЦ-а придружили су се Петар Кангрга и голман Немања Амиyић. Чека се да се изјасни Коста Дражић, који је прошле сезоне играо за Бечеј, па био у Аустрији, али пошто је врстан момак из нашег подручја, врло је могуће да се и он нађе у првом погону Тисе.

Прошла сезона је за екипу из Адорјана била веома неизвесна, нарочито после слабог учинка на старту првенства, али је у финишу јесењег дела, када је вођење екипе преузео Булатовић, утисак поправљен и учинак поправљен на салдо од 19 бодова. Пролећни део првенства игран је такође под великим притиском, јер се много екипа борило за опстанак.

– Успели смо да коло пре завршетка првенства обезбедимо опстанак. Како год то да звучи, сматрам да је то што смо изборили опстанак у прошлој сезони, за нас био велики успех – оценио је Булатовић, под чијим вођством је Тиса минулу сезону завршила на 11.месту.   

– Подмлађујемо екипу и правимо спој младости и искуства. Желимо да играмо што квалитетнији фудбал, да млади који долазе у екипу Тисе напредују кроз овај клуб. Мислим да је српсколигашка конкуренција, као трећа лига по рангу, веома квалитетна и нуди прилику за афирмаицју младим играчима. Жеља нам је да сви пружају максимум, уживају у фудбалској игри и напредују, а верујем да ћемо и у наредној сезони бити тврд орах за све ривале – додао је Бранислав Булатовић, најављујући да ће прве припремне утакмице одиграти с екипама из суседне Мађарске. 

Прву проверу екипа Тисе имаће већ у суботу против једног нижеразредног клуба у Мађарској, а 16. јула у госте јој долази мађарска друголигашка екипа Аквитал Чаквар.

Фото: М.Митровић

Аутор: М. Митровић

Извор: https://www.dnevnik.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 08. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!