НА ПРОЛЕЋЕ ЈОШ БОЉИ

МИЛАН БАЧВАНСКИ ЈЕДАН ОД НАЈКОРИСНИЈИХ ИГРАЧА НАФТАГАСА

Милан Бачвански је прошле зиме прешао из Радничког у Нафтагас и пружио низ добрих игара. Као што су га у зрењанинском српсколигашу сматрали једним од најкориснијих играча, тако је и код Елемираца, стигао као десни бек, а кад је пребачен у везни ред, постао је још продуктивнији.

– Играм што тренер Предраг Кандић захтева, у вези сам на обе стране, често у средини, а кад неко од бекова недостаје, ту сам да попуним место – каже Бачвански који је прошао школу ОФК Београда и пре три године вратио се у банатску равницу.

Брз је и пробојан, а због прецизног ударца, задужен је за извођење корнера и слободних удараца.

– Опасни смо у прекидима игре, добри у скоку и знамо да погодимо мрежу. Нападач Милош Савановић уме да одвуче противничке играче на бокове и отвара нам простор да запретимо кроз средину, из другог плана.


736 минута је у првом делу сезоне одиграо Милан Бачвански


Јесенас је на терену провео само 736 минута, постигао гол и уписао три асистенције.

– Минутажа је мања јер сам се повредио у другом колу на гостовању у Кули. Паузирао сам четири меча и у петом, против Динама 1945, ушао у игру у финишу. Због парних картона изостао сам у сусрету против Првог маја.

Са сетом гледа на пласман, Елемирци су уписали осам победа, реми и шест пораза и одмарају на петој позицији.

– Сви помињемо поразе код куће од Јединства и ОФК Бачке, због њиховог положаја на табели, са Подунавцем је било 1:1, победио нас је Словен, али били смо трагичари и на гостовањима. Кад се само сетим дуела у Кули, два пута смо водили, добро играли и у 89. минуту изгубили. Било је још грешака на страни и не могу, а да се не отмем утиску, да смо морали имати више од 25 бодова и да будемо одмах уз Словен. Уверен сам да ћемо у наставку „Војводине“, бити успешнији.

Сваки тренер волео би га у екипи. Поткован је фудбалским знањем, вредан и неуморан на терену и увек максимално посвећен.

– У Елемиру је добро и не пада ми на памет да мењам средину. Овде сам годину дана, а као да сам пет, прихватили су ме отворена срца и морам да узвратим. Изградили смо одличну атмосферу и краси нас колективни дух. Кад се погон заједно радује победама и тугује после пораза, значи да је добар – јасан је Милан Бачвански, један од адута Нафташа.

Б. Ц.

ПОЉОПРИВРЕДА

Бачвански је из Јарковца, села у сечањској општини. Станује у Зрењанину, али често је у родитељском дому.

– Кад су пољопривредни радови у току, користим слободно време да помогнем. Да ли је у питању сетва, берба, било који радови, трудим се да будем од користи. И то је добро за очување кондиције и снаге— каже првотимац Нафтагаса.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 19. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!