НА ПРОЛЕЋЕ КОВИНЦИ СА НОВИМ ПРЕДСЕДНИКОМ АЛЕКСАНДРОМ РНИЋЕМ

Фудбалери Радничког из Ковина чланови ВФЛ Исток у протеклих 15 кола остварили су по 6 победа и пораза уз 3 ремија и заузели су шесто место на табели. На последњем састанку управе клуба са генералним спонзором Николом Аранђеловићем доношене су неколико битних одлука око водећих људи и управе клуба и протекла јесен је оцењена као успешна, јер је пласман у горњи део табеле. Нови спонзор клуба Аранђеловић који је рођен у Ковину и који је дуго година у иностранству прво у Швајцарској, затим у Аустрији, а од 2016. године са великим успехом водисвоју приватну фирму AN SCHWESSTECNIK у Немачкој која се бави обрадом машинских делова. Као љубитељ спорта и фудбала Аранђеловић је много пута био донатор и хуманиста који је помагао многим акцијама у Немачкој људима са специјалним потребама. На предлог спонзора клуба Радничког Аранђеловића за председника је изабран некадашњи дугогодишњи играч и капитен Александар Рнић, а за почасног председника клуба је изабран Марјан Рнић некадашњи голман Радничког, Динамо (Панчево) и ОФК Бачке (Бачке Палане) који је уједно успешни привредник председдник АД ,,Подиунавље“ које броји преко 900 радника и члан ИО ФС Србије и уједно председник Комисије за жалбе ФС Србије. После састанка и формирања нове управе клуба са обале Дунава Аранђеловић је истакао:

– На мој предлог у клуб су дошли Марјан и Александар који ће својим искуством и радом допринети да будемо још бољи и успешнији као клуб који има дугу традицију следеће године 120 година постојања. Јесенац смо постигли резултате које смо заслужили играма на терену и још важније да смо ове сезоне шанцу пружили младим играчима и то се показало добрим потезом. Наше пуно поверење има тренер Текијашки који је дошао у последња три кола и са њим верујем да ћемо за годину – две направити јак тим који ће успети да се пласира у трећу лигу Србије.

Ново руководсто и нове жеље заједно са вама у наставку сезоне.

– Лепо је на крају причати, али морам да напоменем да само заједничким снагама можемо успети да постигнемо резултате које желимо у наредном периоду. Играчи су поднели највећи терет и они су најважнији и најзаслужнији за овај успех који смо сада постигли. Имамо времена да до почетка припрема направимо план са каквим ћемо амбицијама ући у наставак сезоне и очекујем да ћемо уз помоћ града и још људи који се укључе у клуб направити још боље резултате што наш клуб заслужује.-каже Аранђеловић.

Тренер Срђан Текијашки имаће нимало лак задатак да у наставку сезоне формира још јачи тим и оствари бољи пласман на табели и рекао је:

– Да не верујем у још боље игре свог тима и резултате не бих се прихватио доласка у клуб. Одлично познајем средину где сам некад носио дрес Радничког и који је био успешан трећелигаш и зато верујем да можемо поново вратити то граду Ковину који је увек био познат по добрим фудбалерима. Играчи су на заслуженом одмору и почетак припрема је планиран за 23.јануар. Морам да истакнем да садашња управа на челу са председником Александром Рнићем и господином Аранђеловићем обезбеђује максималне услове за рад и морам да истакнем да је доста тога урађено и на објектима који су на стадиону.

ФОТО: Срђан Текијашки, Никола Аранђеловић, Марјан Рнић, Александар Рнић, Мирко Рнић

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 12. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!