НА ПРОЗИВЦИ СРПСКОЛИГАША БОРЦА ИЗ ШАЈКАША ШЕСТОРИЦА НОВАЈЛИЈА, ЖЕСТОКА БОРБА НА ПРОЛЕЋЕ

ПОДГОРЕЛЕЦ ТРАЖИ ГОЛМАНА

Борац је почео припреме и на прозивци су играче дочекали Горан Родић, председник, Миле Ковачевић, спортски директор, и Душко Подгорелец, шеф струке, са помоћницима, Јованом Медићем и Стефаном Добрићем.

На окупљању се појавило 17 играча: Лука Гргић, Мићо Бјекић, Владимир Парошки, Немања Ромић, Јован Темић, Игор Мирковић, Стојан Максимовић, Душан Ковачевић, Душан Добрин, Бранислав Бугарин, Никола Бурсаћ и Василије Малешевић.

Ту су и шесторица новајлија: Никола Витас (Јединство, СП), Никола Милић (Раднички, 3), Вук Љубојевић (Младост ГАТ), Арсеније Петровић (Први мај) и Бранислав Шер (Градачац, БиХ).

– Са прозивке су изостали Зарије Гојковић, Милош Девушић и Милан Пановић и брзо ће да се прикључе. Основни задатак је да се што боље припремимо и до старта пролећне трке, дођемо до игре и добре форме. Имаћемо неколико тестова и сви играчи добиће прилику да се искажу. Много је промена у погону и надам се да ћемо остварити планове – рекао је тренер Подгорелец.

Из пет победа, четири ремија и шест пораза, српсколигаш из Шајкаша освојио је 19 бодова и наставак првенства чека на деветој позицији.

– Нисмо у безбедној зони и сваки бод биће од огромног значаја. Очекује нас жестока борба и имајући у виду да најмање четири екипе испадају, конкуренција у доњем делу табеле биће никад јача, а готово да је идентично и у врху табеле.

Подгорелец је посебно упозорио на неефикасну игру, у првом делу мрежа је погођена само 13 пута.

– Морамо да радимо на реализацији и да промашаје сведемо на најмању меру. Примили смо само гол више, значи да смо у дефанзиви били јачи и очекујемо да стрелци прораде и донесу бољитак – истакао је Подгорелец. 

Б. Ц.

БЕЗ ШЕСТОРИЦЕ

У зимској паузи клуб су напустили голман Драгослав Петровић, Владо Топић, Угљеша Радиновић, Бранислав Пјошта, Јован Летић, Урош Аћимовић.

– Имали су минутажу, значили за тим и игру и под хитно треба да ангажујемо новог голмана и играча за везни ред.

Петровић је један од најбољих чувара мреже и у последње две године пропустио је само десетак минута меча из прошле сезоне – истакао је тренер Подгорелец.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 24. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!