НА „СУВАЧИ“ ОД ПРВОГ ДАНА

Занимљив је „животно-спортски пут“ Зорана Јелаче (34), првотимца пећиначког зонаша, Доњег Срема 2015.

У овом клубу Јелача је „између статива“ од прве такмичарске 2016/2017. године.

– Почео сам се озбиљније бавити фудбалом са 14 година у Братству из Братунца – „враћа филм“ Зоран Јелача – У то време клуб је био члан Друге лиге Републике Српске и у њему сам био пар сезона, чак и дебитовао као првотимац. У суперлигаш Вождовац, прелазим 2005. године. После годину дана, због повреде правим паузу неколико месеци и голманску каријеру настављам у београдској Славији. Једно време проводим и у Раду. Следећи клуб ми је био „некадашњи“ Доњи Срем. На жалост, долази до тешке повреде, одн. прелома ноге, што је проузроковало дужу паузу. Од 2016. године сам у новооснованом клубу – Доњем Срему 2015, којем сам веран до данас.

Фудбалска јавност често поистовећује Доњи Срем и Доњи Срем 2015.

– После гашења некадашњег суперлигаша, одлучили смо да оснујемо нови клуб – наставља Јелача – У систем такмичења улазимо од 2016 године, од најнижег ранга, „бетон лиге“, одн. Општинске лиге Пећинци. Од самог старта, жеља нам је била да фудбал у Пећинцима поставимо на „здраве основе“, са новим људима и на другачијим принципима. За сада, у клубу све одлично функционише, засновано на другарству и договору. Када смо ушли у „ову причу“ нисмо веровали да ће се нови клуб баш овако развијати. Добар рад, добар тим људи у клубу и око њега, добра организација, дају и добре резултате.

Шта Доњем Срему 2015 недостаје за „искорак више“?

– По мени, ова генерација је доста јаче од оне из прошле сезоне – тврди Јелача – Довели смо, надам се, озбиљна појачања, младе фудбалере. Сви верују да ће тренер Тривковић са сарадницима све уклопити на најбољи начин. Убеђен сам да имамо потенцијала да нападнемо Српску лигу. Прошле године смо били „на корак“. Сада смо јачи и искуснији.

Извор: http://www.sportin.biz

ОБЈАВЉЕНО: 04. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!