Zanimljiv je „životno-sportski put“ Zorana Jelače (34), prvotimca pećinačkog zonaša, Donjeg Srema 2015.

U ovom klubu Jelača je „između stativa“ od prve takmičarske 2016/2017. godine.

– Počeo sam se ozbiljnije baviti fudbalom sa 14 godina u Bratstvu iz Bratunca – „vraća film“ Zoran Jelača – U to vreme klub je bio član Druge lige Republike Srpske i u njemu sam bio par sezona, čak i debitovao kao prvotimac. U superligaš Voždovac, prelazim 2005. godine. Posle godinu dana, zbog povrede pravim pauzu nekoliko meseci i golmansku karijeru nastavljam u beogradskoj Slaviji. Jedno vreme provodim i u Radu. Sledeći klub mi je bio „nekadašnji“ Donji Srem. Na žalost, dolazi do teške povrede, odn. preloma noge, što je prouzrokovalo dužu pauzu. Od 2016. godine sam u novoosnovanom klubu – Donjem Sremu 2015, kojem sam veran do danas.

Fudbalska javnost često poistovećuje Donji Srem i Donji Srem 2015.

– Posle gašenja nekadašnjeg superligaša, odlučili smo da osnujemo novi klub – nastavlja Jelača – U sistem takmičenja ulazimo od 2016 godine, od najnižeg ranga, „beton lige“, odn. Opštinske lige Pećinci. Od samog starta, želja nam je bila da fudbal u Pećincima postavimo na „zdrave osnove“, sa novim ljudima i na drugačijim principima. Za sada, u klubu sve odlično funkcioniše, zasnovano na drugarstvu i dogovoru. Kada smo ušli u „ovu priču“ nismo verovali da će se novi klub baš ovako razvijati. Dobar rad, dobar tim ljudi u klubu i oko njega, dobra organizacija, daju i dobre rezultate.

Šta Donjem Sremu 2015 nedostaje za „iskorak više“?

– Po meni, ova generacija je dosta jače od one iz prošle sezone – tvrdi Jelača – Doveli smo, nadam se, ozbiljna pojačanja, mlade fudbalere. Svi veruju da će trener Trivković sa saradnicima sve uklopiti na najbolji način. Ubeđen sam da imamo potencijala da napadnemo Srpsku ligu. Prošle godine smo bili „na korak“. Sada smo jači i iskusniji.

Izvor: http://www.sportin.biz