НАДИГРАВАЊЕ СА ЛИДЕРОМ

ПОСЛЕ РЕМИЈА СА ТЕКСТИЛЦЕМ ШАЈКАШАНИ У СОМБОРУ

Борац је одиграо 1:1 са Текстилцем и тренер Небојша Филиповић, задовољан је исходом. Пред одлазак на одмор погодио је дефанзивац Влада Топић, а у наставку Оџачани су успели да савладају голмана Драослава Петровића, за бод.
– Утакмица је била захтевна, а тежак терен спутао је фудбалере да пруже више, иако сам задовољан – каже Филиповић. – Имали смо предност, нисмо је задржали и немамо времена да се осврћемо. Настојимо да добрим радом на тренинзима и великом ангажованошћу, грешке сведемо на минимум и останемо са повољним резултатима.
Црвено – црни гостују лидеру у Сомбору.
– Раднички 1912 има 19 бодова, док смо ми трећи и пет корака са пет бодова мање. Погодили смо мрежу по 16 пута и, ако је то неки параметар, треба очекивати квалитетан меч. Имамо ровитих и са повишеном темепратуром и на последњим тренинзима појединци су били на принудном одмору. Ко изађе на терен мора да пружи највише што може и уздам се у снагу колектива.
Топић је, после Тисе, био стрелац и у дуелу са Текстилцем. Сјајни штопер ненадмашан је у игри главом и код прекида игре, велика је опасност по мрежу ривала.
– Искорисшо сам оштар центаршут Николе Божића и ударцем главом, са 13 метара, закуцао сам лопту под пречку. Можда смо могли и више од бода, било је прилика, али и ривал је био опасан и кад се стави на тас, нерешено је најреалнији исход. Оџачани имају добру и чврсту екипу, меч је био коректан и имајући у виду да је киша покварила терен, приказан је добар фудбал – каже Топић.
Пред гостовање Радничком 1912, дефанзивац Борца дао је предност Сомборцима.
– Домаћин је фаворит и лидерска позиција то јасно показује. Нећемо, ипак, истаћи белу заставу и пружићемо максимум. Распоред није по вољи, после снажног Текстилца, дуел са Радничким 1912 биће још жешћи и треба да добро уђемо у утакмицу и одиграмо на резултат. Борићемо се за сваку лопту и педаљ терена.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!