НАФТАГАС БОЉИ ОД РАДНИЧКОГ У КОМШИЈСКОМ ДЕРБИЈУ

На стадиону крај „Скробаре“ пред око 700 гледалаца данас је одигран  комшијски дерби у којем је екипа Нафтагаса из  Елемира заслужено славила против Радничког резултатом 0:2. Утакмица је имала хуманитарни карактет и 50% прихода од улазница биће уплаћено  за добро познату хуманитарну акцију „Спортом за боље сутра“.

Прво су гости запретили преко Бачванског у 6. минуту, али је његов шут десно искоса одбранио голман Радничког Носаљ. Убрзо затим је и Степанов имао прилику, али је за мало био непрецизан.

Гости су преузели иницијативу и константно притискали одбрану црвено-црних, да би се труд исплатио у 30. минуту када је Савановић одлично центрирао за Степанова који је главом погодио рашље  Носаља за 0:1. Елемирци су предност удвостручили пред сам истек првог полувремена када је Савановић опет пробио по десној страни и у петерцу  упослио Маркоског који је погодио за 0:2.

У другом полувремену наставили су гости са добром игром и већ у 47. минуту, након шута расположеног Савановића, лопта је окрзнула пречку Радничког. Грбић је такође два минута касније имао прилику, али је његов шут са 8 метара успешно блокирао Косовић који је ушао у другом полувремену. У 65. минуту, након одлично одиграног дуплог паса са Степановим, Чигоја је снажно шутирао са 20 метара, али био је Носаљ сигуран на голу. Последња прилика виђена је у зауставном времену када је Бачвански, након асистенције Чигоје, са преко 20 метара шутирао по земљи, али је лопта завршила тик поред гола црвено-црних. На последњем звиждуку судије Зорића  гости су заслужено славили и цео плен однели са „Скробаре“.

У следећем колу фудбалери Радничког играју у гостима против Словена из Руме, док Елемирци код куће дочекују екипу 1. Мај из Руме.

РАДНИЧКИ ЗРЕЊАНИН: Носаљ, Николић, Врбљанац, Стевановић, Попов, Ковачевић, Арсић, Маљукан, Мирић, Борисављевић и Степанчев. Заменици играча: Ранђенковић, Јоњев, Радић, Пецарски, Гардиновачки,  Косовић и Радић.

НАФТАГАС ЕЛЕМИР: Галин, Грбић, Бјелица, Степанов, Бачвански, Савановић, Самарџић, Бајић, Маркоски, Чигоја и Швоња. Заменици играча: Матковић, Јелачић, Ренић, Миливојев, Видић, Панић и Лилић.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 21. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!