НАФТАГАС – БОРАЦ (Ш) 2:0 (ВИДЕО)

СРПСКА ЛИГА „ВОЈВОДИНА“ 

НАФТАГАС – БОРАЦ (Ш) 2:0 (2:0)

Елемир – Гледалаца: 350. Судија: Кристијан Чапо (Суботица) 6. Стрелци: Самарџић у 22 и Савановић у 44. минуту. Жути картони: Вукоје, Панић, Ренић, Бајић, Видић, Самарџић (Нафтагас), Гргић, Топић (Борац). Црвени картон: Радиновић (Борац) у 32. минуту.

НАФТАГАС: Галин 7, Бјелица 7, Степанов 7 (Лилић -), Вукоје 6,5 (Видић -), Савановић 8, Самарџић 7,5, Бајић 7, Маркоски 6,5, (Попов -), Панић 6,5 (Грбић 7), Чигоја 7,5, Ренић 7 (Миливојев -).

БОРАЦ: Петровић 7, Топић 7, Аћимовић 6,5, Бурсаћ 6 (Пјошта -), Гојковић 6,5 (Кованушић -), Гргић 7, Алексић 6,5, (Јемовић 6), Девушић 6 (Вучићевић 6), Малешевић 6 (Црнојачки 6,5), Радиновић Мирковић 7.

Играч утакмице: Савановић (Нафгагас)

Елемирци су уписали прву победу у мечу у којем није било много лепоте. Иако без Швоње, Бачванског и са ровитим капитеном Грбићем (ушао са клупе), Нафташи су били конкретнији и бољи и до тријумфа су дошли у првом полувремену.

Надмоћност домаћина је постојала од уводних минута и до вођства плавогбели су дошли у 22. минуту. Ренић је извео први корнер и лопту је, иза друге стативе, нападач Савановић вратио пред гол, а дефанзивац Самарџић је послао иза леђа голмана Петровића. Десет минута касније, у једном минуту, Радиновићу су показана два жута картона и морао је у свлачионицу, уз протест гостујућих играча.

Домаћи играчи су додали гас, слободан ударац Степанова завршио је поред гола, шут Вукоја са 20 метара у доњи угао, толман Петровић је одбранио. Минут пред одлазак на одмор, Савановић се уписао у стрелце. Чигоја је, са половине терена, одлично упослио центарфора Нафташа који је утрчао у к знени простор, надмудрио чуваре и погодио ближи угао – 2:0.

Иако су имали играча мање, у наставку су Шајкашани били често на половини домаћег тима. Тренер Јелин заменио је у полувремену сву тројицу бонус играча, али гости нису дошли до реализације. Покушај капитена Гргића завршио је поред гола. Црнојачки је био непрецизан на додавање Гојковића из прекида. На супротној страни ударац Степанова са 25 метара отишао је ван оквира гола. Покушали су још Миливојев и Јемовић…

 

 

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 27. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!