НАФТАГАС – ЈЕДИНСТВО 2:1

СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА“

НАФТАГАС – ЈЕДИНСТВО 2:1 (2:0)

Елемир – Гледалаца: 100. Судија: Петар Врачар (Сомбор) 7. Стрелци: Степанов у 19. и Самарџић у 25. за Нафгагас, а Илић у 90+4. Јединство. Жути картони: Самарџић, Чипја, Бачвански, Туркуљ, Грбић, Савановић (Нафтагас). Илић (Јединство).

НАФТАГАС: Галин 7,5, Туркуљ 7 (Павлов -), Грбић 7, Бјелица 7,5, Степанов 8,5 (Попов), Вукоје 7 (Козловачки 7), Савановић 7, Самарџић 7,5, Видић 7 (Лукић 7), Чигоја 7,5, Бачвански (Јеличић -).

ЈЕДИНСТВО: Јевтић 7,5, Манов 6 (Симеуновић 6,5), Ковач 6 (Станковић 6,5), Илић 7, Булат 6,5 (Кнежевић -), Милановић 6.5 (У. Обрадовић -), П. Обрадовић 6,5, Пађен 7, Лазић 6 (Уремовић -), Матовић 6, Мрђа 6.

Играч утакмице: Степанов

Домаћин је био бољи и у 10. минуту гголгетер Милош Савановић могао је да донесе предност, али није био прецизан са пенала. Био је оборен и преузео је одговорност да изведе казнени ударац, који је голман Предраг Јевтић одбранио. Девет минута касније Елемирци су дошли до вођства прелепим голом Владимира Степанова.
Агилни везиста упутио је пројектил са 25 метара и лопта је завршила у рашљама Старопазовчана. Могао је убрзо Милан Видић да удвостручи предност, али га је спречио Марко Булат, који је избио лопту испрел линије гола. Потом је расположени Степанов асистирао Марку Самарџићу за 2:0.
Милан Бачвански је центрирао из прекида, а Степанов главом вратио лопту до искусног дефанзивца који је зналачки послао иза леђа немоћног Јевтића. У финишу првог дела ударац Митра Милановића одлични Никола Галин скренуо је у корнер.
У  наставку је Савановић пропустио прилику да увећа предност, да би у последњих двадесетак минута екипа Јединства преузела иницијативу и голман Галин је са три одличне интервенције, спречио њихове намере. Кад се очекивао крај, после центаршута из прекида, Филип Илић је ударцем главом, поставио коначан резултат – 2:1.

Ц. Б.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!