НАФТАГАС – ОФК БАЧКА 2:3

СРПСКА ЛИГА „ВОЈВОДИНА“

НАФТАГАС – ОФК БАЧКА 2:3 (1:0)

Елемир – Гледалаца: 250. Судија: Никола Шћепановић (Крушчић) 6,5. Стрелци: Бјелица у 15, Ренић у 90+3 за Нафтагас, а Веселиновић у 47, Стаматовић у 80. и Јелић у 90+4. за ОФК Бачку. Жум карони: Бачвански, Бјелица, Степанов, Швоња (Нафтагас), Вјештица, Гагић, Јелић (ОФК Бачка).

НАФТАГАС: Галин 5,5, Грбић 7, Бјелица 7, Степанов 6,5, Вукоје 6 (Швоња 5,5), Ренић 7, Савановић 7, Самарџић 7, Бајић 6,5, Чигоја 6,5 (Видић 6), Бачвански 6 (Панић 6).

ОФК БАЧКА: Ћулибрк 7, Вјештица 7, Тасић 6 (Јелић 7,5), Бајић 7, Веселиновић 7, Анђелковић 7, Гагић 6, Милијашевић 6,5 (Трифуновић -), Стаматовић 7, Сремчевић 7, Јовишић 7.

Играч утакмице. Јелић

У драматичној завршници гости из Бачке Паланке однели су плен. Први део припао је Нафташима, отишли су на одмор са минималном предношћу, док су у наставку гости успели да преокрену. Лопта је после слободног ударца Милана Бачванског завршила преко гола. Марко Ренић је у 13. минуту извео корнер, гости су одбили лопту, укључио се капитен Никола Грбић а имењак Бјелица ударцем главом сместио је лопту иза леђа голмана Драгана Ћулибрка. Гости су први пут покушали да изненаде у 36. минуту, шут Владимира Тасића је блокиран. Мало касније Савановић је могао да удвостручи предност после центаршута Ренића, ударцем главом погодио је пречку. Паланчани су кренули отреситије у другом делу и у 47. минуту дошли до изједначења. После центаршута Младен Веселиновић закачио је лопту главом, изненадила је голмана Николу Галина и завршила у мрежи. Милош Милијашевић је додавање у срце казненог простора, проследио поред стативе. У 80. минуту гости су преокренули. Шћепан Стаматовић је искоса нациљао ближи угао за вођство. У трећем минуту надокнаде, кад су Елемирци кренули на све или ништа, шут Бјелице главом голман Ћулибрк је одбио, а Ренић из близине погодио – 2:2. Само што су кренули с центра, уследио је гол ОФК Бачке за победу. Резервиста Михајло Јелић захватио је лопту и поставио коначних 2:3.

Б. Ц.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!