НАФТАГАС – ОМЛАДИНАЦ (НБ) 3:0

СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА“

НАФТАГАС – ОМЛАДИНАЦ (НБ) 3:0 (2:0)

Елемир – Гледалаца: 130. Судија: Александар Бечановић (Сомбор) 7. Стрелци: Миливојев (из пенала) у 13. и 80, и Панић у 25. минуту. Жути картони: Швоња, Бачваски, Миливојев, Савановић (Нафтагас), а Савић, Рамовић, Добријевић (Омладинац).

НАФТАГАС: Галин 7, Грбић 7,5, Бјелица 8, Вукоје 7,5, Миливојев 9, Савановић 8, Самарџић 8, Бајић 7, Панић 8 (Видић -), Швоња 7,5 (Маркоски -), Бачвански 7,5.

ОМЛАДИНАЦ: Благојевић 6,5, Савић 5 (Јовановић 6), Мисић 6,5, Радић 6, Станисављевић 7, Добријевић 6, Ахчин 6 (Чермељ -), Дашић 6 (Кокир -), Димитријевић 6,5, Ћебић 5,5, (Рамовић 6,5), Кнежевић б (Станимировић 6,5).

Играч утакмице: Миливојев

Да је само била у питању асистенција за други гол Нафташа, Миљан Миливојев био би проглашен играчем утакмице. Искусни офанзивац, леђима окренут голу гостију, приметио је утрчавање Александра Панића и петом, у бразилском стилу, наставио путању лопте коју је омалени везиста сместио иза леђа голмана Михајла Благојевића. Миливојев је погодио вођство у 13. минуту и најавио да ће, после четири узастопна тријумфа, Сремци доживети пораз у банатској равници. Брзоноги Милош Савановић „изломио“ је десног бека Стефана Савића, који га је зауставио прекршаејм за жути картон и казнени ударац. Миливојев је опалио снажно, лопта је ишла уз стативу и иако је вижљасти Благојевић добро проценио страну, био је кратак да заустави ударац нападача Елемираца. Домаћин никад није био бољи, киша и тежак терен, нису онемогутћили Нафташе да пруже више од срчаних Сремаца. У наставку је тренер Душан Кљајић изменама покушао да дође до игре, али без резултата. Голман Никола Галин ударац Живана Рамовића проследио је у корнер, да би, клизав терен, онемогућио Савановића да центаршут Милана Бачванског, са пет метара, проследи у мрежу. Панић је у 62. минуту, после додавања Зорана Швоње, обишао голмана гостију, али ударац према празној мрежи био је блокиран. У 80. минуту сјајни Миливојев поставио је коначан резултат. Савановић се изборио за лопту у дуелу са Марком Радићем и упослио Миливојева на „петерцу” за коначних и заслужених – 3:0.

Б. Ц.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 12. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!