НАФТАГАС – ПРВИ МАЈ 1:0

СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА“

НАФТАГАС – ПРВИ МАЈ 1:0 (0:0)

Елемир – Гледалаца: 200. Судија: Иван Репчек (Врбас) 6. Стрелац: Савановић у 86. минуту. Жути картони: Швоња, Галин (Нафтагас), Обрадовић, Дамјановић, Иванчевић, Лазић (Први мај).

НАФТАГАС: Галин -, Грбић 7,5, Чигоја 7 (Лилић 6), Степанов 7, Савановић 7,5, Самарџић 7,5, Видић 6 (Миливојев 7), Бајић 7, Маркоски 6,5 (Ренић 7), Панић 7, Швоња 8.

ПРВИ МАЈ: Иванчевић 8, Зељајић 6,5, Обрадовић 7, Радовановић 7 (Гајић -), Шљукић 6 (Стојановић 6,5), Тримановић 6,5, Ивеља 6,5 (Петровић -), Лазић 7, Мандић 6 (Радојичић 6,5), Новаковић 7, Дамјановић 6,5.

Играч утакмице: Швоња

Елемирци ће дуго памтити меч против Румљана и извесно је да у српсколигашком друштву никад нису створили већи број прилика и да су до победе дошли минималцем, у финишу. Гости нису угрозили голмана Николу Галина док су Нафташи били нестрпљиви, кад су промашили прве прилике, изгубили су концентрацију, желели на брзину да реализују шансе и промашивали. Млади голман Милош Иванчевић, Галинов вршњак са супротне стране, рођен 2005, спасао је екипу убедљивог пораза.

Милош Савановић био је у центру пажње, у 8. минуту, после одличне акције и асистенције Николе Грбића, шутирао је преко гола, два пута Иванчевић је одбио његове ударце. У 36. минуту домаћин је имао колосалну прилику, Савановић је сјајно асистирао Степанову који је био неколико метара од гола и, млак ударац, неко од гостујућих дефанзиваца, избацио је с линије гола. Елемирци суу наставку брзо остали без Чигоје, због повреде напустио је терен у 48. минуту, али уласком Миљана Миливојева и Марка Ренића, још више су појачали офанзиву. У 49. минуту дошло је до буре и на терену и у гледалишту. После корнера, неко од гостију играо је руком, судија Иван Репчек остао је нем. У 62. минуту нови протести домаће екипе, Савановић је био бржи од чувара, голман Иванчевић је истрчао изван казненог простора, фаулирао нападача Елемираца, али Репчек није сматрао да је учињен прекршај. Зоран Швоња, који је одиграо најбољи меч у дресу Нафташа, добро је извео слободан ударац са велике удаљености. Савановић је, коначно, искористио додавање и погодио иза леђа одличног Иванчевића, за велико славље Елемираца.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 29. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!