СРПСКА ЛИГА „ВОЈВОДИНА“

Нафтагас – Први мај 3:2 (2:0)

Елемир Гледалаца: 250. Судија: Алекса Граховац (Нови Сад) 8. Стрелци: Савановић у 9, Миливојев у 25, Самарџић у 73. за Нафтагас, а Угрица у 55. и 65. за Први мај. Жути картон: Савановић (Нафтагас).

НАФТАГАС: Галин 6, Грбић 7, Вукоје 7 (Козловачки -), Чигоја 7,5, Миливојев 7,5 (Павлов -), Савановић 8,5, Самарџић 7,5, Видић 6 (Степанов 7), Бјелица 7, Жеравица 7 (Тадић 7), Панић 7 (Петровић -).

ПРВИ МАЈ: Стаилковић 6, Радовић 7, Вучетић 6,5, Јаћимовић 6,5, Цветковић 5,5 (Бобар 6,5), Грбовић 7, Угрица 8, Николић 6 (Којић 6,5), Савић 6,5 (Божовић -), Вукановић 7 (Маринковић -), Џибрић 6,5.

Играч утакмице: Савановић

Савановић је ненадано добио лопту са десног бока, ушао у казнени простор неколико корака и нациљао угао за радост навијача. Младен Николић припретио је у 21. минуту ударцем са 18 метара и лопта је завршила поред стативе.
Четири минута касније, Елемир су удвостручили предност. Александар Чигоја упутио је дугу лопту према Савановићу који је прихватио између дефанзиваца, брзо шутирао и погодио у леву стативу. Одбијену лопту брзопотезно је прихватио Миљан Миливојев и послао иза голманових леђа.

Мало касније, Савановићеву повратну лопту на петерац, нико није од домаћих играча успео да прихвати, а у наставку, у размаку од десетак минута, домаћин је био у шоку. Одлични Петар Угрица у 55. минуту смањио је предност Елемираца, а у 66. минуту је изједначио резултат.

Млади голман Никола Галин ишао је на центаршут, лопта му је испала и Угрици није било тешко да погоди за 2:2. Нешто касније шут Милоша Џибрића, Галин је крајњим напором скренуо у корнер. Искусни Марко Самарџић донео је победу у 73. минуту.
На центаршут Владимира Степанова из корнера, дефанзивац Нафтагаса захватио је лопту крај прве слативе и сместио је у мрежу за, коначних и заслужених – 3:2.

 

 

Аутор: Б. Цвијетић

ПОКРЕТАЧ АКЦИЈА: Милош Савановић ФОТО: Ж. Шемић

Извор: http://www.zurnal.rs