SRPSKA LIGA „VOJVODINA“

Naftagas – Prvi maj 3:2 (2:0)

Elemir Gledalaca: 250. Sudija: Aleksa Grahovac (Novi Sad) 8. Strelci: Savanović u 9, Milivojev u 25, Samardžić u 73. za Naftagas, a Ugrica u 55. i 65. za Prvi maj. Žuti karton: Savanović (Naftagas).

NAFTAGAS: Galin 6, Grbić 7, Vukoje 7 (Kozlovački -), Čigoja 7,5, Milivojev 7,5 (Pavlov -), Savanović 8,5, Samardžić 7,5, Vidić 6 (Stepanov 7), Bjelica 7, Žeravica 7 (Tadić 7), Panić 7 (Petrović -).

PRVI MAJ: Stailković 6, Radović 7, Vučetić 6,5, Jaćimović 6,5, Cvetković 5,5 (Bobar 6,5), Grbović 7, Ugrica 8, Nikolić 6 (Kojić 6,5), Savić 6,5 (Božović -), Vukanović 7 (Marinković -), Džibrić 6,5.

Igrač utakmice: Savanović

Savanović je nenadano dobio loptu sa desnog boka, ušao u kazneni prostor nekoliko koraka i naciljao ugao za radost navijača. Mladen Nikolić pripretio je u 21. minutu udarcem sa 18 metara i lopta je završila pored stative.
Četiri minuta kasnije, Elemir su udvostručili prednost. Aleksandar Čigoja uputio je dugu loptu prema Savanoviću koji je prihvatio između defanzivaca, brzo šutirao i pogodio u levu stativu. Odbijenu loptu brzopotezno je prihvatio Miljan Milivojev i poslao iza golmanovih leđa.

Malo kasnije, Savanovićevu povratnu loptu na peterac, niko nije od domaćih igrača uspeo da prihvati, a u nastavku, u razmaku od desetak minuta, domaćin je bio u šoku. Odlični Petar Ugrica u 55. minutu smanjio je prednost Elemiraca, a u 66. minutu je izjednačio rezultat.

Mladi golman Nikola Galin išao je na centaršut, lopta mu je ispala i Ugrici nije bilo teško da pogodi za 2:2. Nešto kasnije šut Miloša Džibrića, Galin je krajnjim naporom skrenuo u korner. Iskusni Marko Samardžić doneo je pobedu u 73. minutu.
Na centaršut Vladimira Stepanova iz kornera, defanzivac Naftagasa zahvatio je loptu kraj prve slative i smestio je u mrežu za, konačnih i zasluženih – 3:2.

 

 

Autor: B. Cvijetić

POKRETAČ AKCIJA: Miloš Savanović FOTO: Ž. Šemić

Izvor: http://www.zurnal.rs