НАФТАГАС СА ДРИМ-ТИМОМ

Нафтагас је почео припреме и прозивку фудбалера српсколигаша обавио је Драган Јовић, после две и по године, вратио се на клупу. На првом тренингу била су и петорица новајлија, искусни Љубо Стевановић (Раднички), Миодраг Рудан (Козара, Градишка) и бонуси Страхиња Алексић (Словен), Филип Бранков (Бегеј), голман Никола Стефановић (Војводина).

Из екипе која је одиграла пролећну сезону остали су: Никола Галин, Алекса Матковић, Никола Ковачевић, Вук Јеличић, Маринко Пандуров, Ђорђе Бајић, Александар Панић, Матија Зорић, Александар Чигоја, Зоран Швоња, Милан Бачвански, Владимир Степанов, Лазар Вукоје, Милош Савановић, Стефан Попов и Урош Маркоски.

– Изостали су капитен Никола Грбић, Марко Самарџић, Никола Бјелица и Миљан Миливојев и накнадно ће да се прикључе – каже Јовић.

Нафташи одавно нису имали јачу конкуренцију у играчком погону и имајући у виду да је далеко до краја прелазног рока, вероватно ће још бити принова. Што се одлазака тиче, само је под упитником Бачвански и на мети је више клубова, а јуче је одрадио први тренинг.

– Максимално ћемо да се ангажујемо на тренинзима и кроз рад и припремне мечеве, темпирати форму за почетак првенства „Војводине“ – истакао је Јовић. – Конкуренција јеојачана и покушаћемо да искористимо квалитет за остварење што бољих резултата.

Водио је својевремено зрењанински Раднички у Српској лиги, дуго је био одсутан са овог ранга, али је испратио много мечева Нафтагаса и Зрењанинаца.

– Довољно клубове не познајем, али не треба превише времена да се спозна квалитет сваке екипе. Очекујем да ће Нови Сад бити у улози првог фаворита, уз њега Железничар и још неки и надам се да ћемо бити међу њима. После тестова сигурно ћемо знати шта можемо да очекујемо током јесени – нагласио је Драган Јовић.

Б. Ц.

ШЕСТ ПРОВЕРА

Елемирци су заказали шест контролних мечева и кренуће 14. јула против Младости из Омољице. Током месеца одмериће снаге са Бегејом, Динамом 1945, ОФК Кикиндом, Новим Садом, док је генерална проба заказана за 10. август против Звездаре.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 09. 07. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!