НАФТАГАС – ТИСА 3:2

СРПСКА ЛИГА „ВОЈВОДИНА“

Нафтагас – Тиса 3:2 (1:0)

Елемир Гледалаца: 300. Судија: Петар Врачар (Сомбор) 7. Стрелци: Козловачки у 3, Ћушић у 70, Попов у 82. за Нафтагас, а Костић у 54. и Митровић у 90+2 за Тису. Жути картони: Козловачки, Грбић (Нафтагас).

НАФТАГАС: Галин 7, Ћушић 8, Грбић 7, Бјелица 8, Вукоје 6,5 (Петровић 6,5), Козловачки 7 (Попов 8,5), Савановић 7, Видић 6 (Миливојев 7), Панић 6 (Степанов 7), Чиоја 7,5, Тадић 6,5 (Павлов -).

ТИСА: Стајковић 7, Пронек 7, Костић 8, Славуљица 6,5, Дражић 6,5 (Миликић -), Томишић 6,5, Свитић 7 (Зекај -), Митровић 7, Селић 6 (Николин 6,5), Золнајић 7, Томић 6 (Кнежевић 6).

Играч утакмице: Попов

Већ у трећем минуту Елемирци су, преко младог везисте Николе Козловачког, дошли до вођства. Гости из Адорјана имали су прилику из слободног ударца, а кад то нису искористили уследио је контранапад. Милош Савановић правовремено је упослио Коаловачког који је погодио небрањени угао.
Јован Митровић шутирао је искоса, а голман Никола Галин лако отклонио опасност. Кад се очекивало да изабраници тренера Владимира Грбушића крену ангажованије умртвили су игру, али гости нису знали да то искористе. Лазар Вукоје био је у доброј прилици и лопту је послао преко пречке, да би, у 31. минулу, Савановић добро прихватио дубински пас и шутирао у ближи угао а Војин Стајковић одбио је лопту у корнер.
Гости су, у 43. минуту имали прилику да изједначе: после прекршаја Милана Видића, слободан ударац са 25 метара извео је Лука Костић, пребацио је „живи зид“ и погодио место где се спајају пречка и статива.
Гости су изједначили у 54. минуту, одлични Костић прихватио је повратну лопту и снажним ударцем послао је иза леђа голмана.
Уласком Лазара Попова, искусног везисте, Нафтагас је добио на борбености и пресингом приморао госте на одбрану. У 70. минуту сјајним пасом упослио је младог Драгана Ћушића, чији је шут голман Стајковић покушао да одбије, али није успео – 2:1. Играчи Тисе су сматрали да лопта није прешла гол линију али нису били у праву. У 82. минуту Елемирци су видели најлепши гол у досадашњем току првенства: после прекршаја над капитеном Николом Грбићем, Попов је из слободног ударца са 17 метара био прецизан за 3:1. У надокнади времена, Митровић је прихватио дубински пас, дефанзивци Нафтагаса су застали и уследио је лоб за коначних – 3:2.

Б. Цвијетић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 09. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!