НАЈАВА 10. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ „ВОЈВОДИНА“

Раднички 1912 је искористио неочекивани кикс конкурента из Старе Пазове и осамио се на првом месту, млади Kабеловци се корак по корак приближавају “горњем дому”, док су Зрењанинци уписали и пети пораз.

На Штранду се игра дерби 10. кола. Све бољим Новосађанима супроставиће се силни Сомборци. Домаћин је изненадио Текстилац садржајном и организованом игром, ради о екипи у успону форме и лидера очекује најтеже гостовање ове јесени. Раднички 1912 плански осваја бодове, на пет утакмица уписали су 13 бодова, и све су ближи јесењем звању.

Хајдук 1912 је поново у проблемима и то се одразило на резултате (четири бода из пет мечева). Предвођени искусним Шакићем и Матијашевићем, са групом младих играча, више вреде, али на пласман понекад утиче организација рада у клубу. Олакшавајуће околност је да им у госте долази последњи Зрењанинци који су у серији од пет пораза. У одмеравању снага нису имали среће против ОФK Бечеја 1918 (промашили пенал) и не види се начин како ће да прекину негтивну серију, поготову што су у гостима освојили три бода.

Борац у Шајкашу дочекује све боље Румљане (везали три победе). Домаћин је прошле недеље поражен у дербију у Сомбору и налазе се у мањој кризи резултата (освојен бод на три сусрета). Добро су укомпонован и дисциплинован тим са квалитетним играчима на свакој позицији. У Шајкашу су успешни и неће им бити лако против подмлађеног и амбициозног тима тренера Kовачевића, који неће моћи да рачуна на Радовића И Бирчетића.

Омладинац је благо речено разочарао, и од тима који је највљивао највише домете тренутно су тек десети. Имају проблем са дефанзивним приступом ривала и рањиви су из брзих транзиција. Имају чврсту одбрану, али никако да реше проблем неефикасности (гол разлика 7:6). У Нове Бановце долазе опорављени Панчевци, који се налазе у успону форме и везали су две победе.

Јединство је непријатно изненадило поразом код куће од комшија из Подунаваца, и прекинули су серију од четири победе. На њиховом примеру се види да је тешко одржавати висок ниво форме, олакшавајуће околност је што у госте стиже ОФK Бачка, највеће разочарење првенства. Бивши прволигаш је на страни освојио тек бод и ремијем против Омладинца прекинули су низ од три неуспеха. На лошем терену у Старој Пазови домаћин не може да развије своју игру и тешко налази решења за дефанзивни приступ противника.

Подунавац иза себе има две победе, пето место говори да се ради о успешном домаћину, који је најмање примио и дао голова у лиги (гол разлика 6:4). Изненадили су Јединство из контре и успешно сачували минимално вођство. На обалу Дунава долази непредвидиви и незгодни Бечејци предвођени првим стрелцем лиге Kудрићем. Имају добру предњу линију, ефикасни су из контри увек играју на гол више (без ремија).

Тиса је нанизала четири пораза, и највише примају и постижу голова (18:22). Добри су у организацији напада, а лако примају голове, незавидна ситуација налаже да се уозбиље и заиграју корисно бар у Адорјану. За ривала ће имати Текстилац у улози фаворита. Гост није задовољан досадашњим резултатима и тамо где су освајали по бод били су близу целог плена. Тиса је некад била негостољубив домаћин, међутим у досадашњем току првенства чак су три пута препуштали бодове гостима.

Станишић је доживео дебакл у Панчеву и свих седам бодова освојили су код куће. Са таквим приступом не могу се надати опстанку и против чврстог домаћинског састава Нафтагаса покушаће да дођу до трећег тријумфа. Гости из Еемира су од 14 бодова на страни узели само један И прилика је да поправе негативан салдо.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 14. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!