Прволигаши у суботу и недељу играју утакмице 13. кола. Дерби се игра иза јужне трибине “Рајка Митића”, где долази трећепласирана Инђија, пажњу привлаћи дуел на Бежанији између водећег ИМТ-а и ОФK Вршца. Биће варница у дуелу између Јединства и Металца, а у осталим мечевима домаћини нису фаворити.

РФK Графичар је најпријатније изненађење досадашњег тока првенства. Младост предвођена искусним Ибањезом, Стојчевим, Kалуђеровићем, обликована умећем тренера Неђића, до пре два кола била је на челу каравана. Два пораза, посебно је болан против Мајстора”, скинули су их са трона и донекле поколебали. Удела у поразима имала је репрезентативана пауза, умор младих играча, али ће наћи додатни мотив да се врате на победнички колосек. Инђија је савладала Убљане захваљујући физичком и тактичком преимућству. Два брза гола усмерила су даљи ток утакмице, орни и расположени, предвођени најбољим стрелцем Стојановићем (девет голова), путују у Београд како би поновили претходно издање и искористили психолошки пад домаћина.

Водећи “Трактористи” дочекаће неугодне Вршчане и најуспешнијег новајлију. За госте домаћин тврди да се ради о нападачкој екипи, играју отворено, сви су изгледи да ће бити голова. Основна снага лежи у сјајном Павлову, штоперу Петрићу, опасном из прекида и искусном Лазевском. Лидер као домаћин играће на Бежанији на терену са вештачком травом, успели су да се адаптирају, и биће ослабљени за дуже времена одсутног Стевановића и пожутелог штопера Савића.

Железничар дочекује променљиве “Грађевинаре”, фаворит је, мада ни гости нису без изгледа да изненаде. “Дизелка” са новим тренером Сивићем негује нови стил игре, поседују проверени квалитет који се није у пуној мери исказао. Рад је непредвидив, у Панчево одлазе растерећени, успешнији су на страни и укњижили су највише, шест ремија.

Последњи Златибор изненадио је Мачву и однео бод захваљујући препознатљивом стилу игре. На Швајцарији су непријатни за противнике мада су доста бодова препустили конкурентима. Имају згуснут календар и за недељу дана одиграће три утакмице (у среду заосталу са Митровчанима). Лозница се налази у силазној путањи, по приказаним играма заслужили су више. Ремијем против жеље прекинули су низ од три пораза, тесно изгубили од лидера, да ли је то знак опоравка остаје да се види.

На Уб долазе рехабилитовани Милановчани. Јединство је незгодан ривал за сваког, негују агресиван и офанзиван стил и лако могу да поремете старији састав Металца, који је везао две победе и вратио се у трку за високе позиције.

Утакмица између Трајала и Радничког из Сремске Митровице је незахвална за прогнозере. Није лако играти у Kрушевцу, где домаћин испољава велику енергију и дозу агресије, и углавном освајају бодове. Историјска победа над Партизаном и РФK Новим Садом 1921 дала је крила Митровчанима и подигла самопоуздање до неба. Мало дају и примају голова, а против себе имаће домаћина на чијим утакмицама пада доста голова.

У недељу су на програму две утакмице, у Новом Саду и Ужицу. “Kанаринци” са шест пораза су при дну табеле, у последње време имају половичан учинак, по две победе и пораза. Гледајући састав у коме има суперлигашких играча сигурно више вреде од 14. места на табели. Ривал из Шапца се енергетдски потрошио против Звезде у купу и умор их је стигао у дуелу са чврстим и непробојним Златиборцима. Налазе се у серији од три ремија и биће на искушењима у Новом насељу.

Вечерњи термин резервисан је са дуел између ГФK Слободе и Радничког са Новог Београда. Ужичани су пријатно изненадили у досадашњем току првенства, нарочито после победе над младим ”графосима” и освојеним бодом испод Вршачког брега. “Мајстори” осокољени победом против РФK Графичара, са играчем мање, форсирају свој начин игре, могу да се прилагоде сваком и знају да играју на резултат. Ради се о старијој екипи и у зависности од потрошње енергије из последњег дуела зависиће у којем ће издању истрчати на стадион “Радомир Антић”.

Извор: https://www.srbijasport.net/