У суботу и недељу на програму су утакмице 15. кола Омладинске лиге Србије. Водећи Партизан гостује на Старом сајмишту и састаје се са десетопласираним Бродарцем. У претходном колу црно-бели су надиграли “Трактористе” (6:0) и забележили 11 победу у првенству. Добро селектирана екипа истиче се ефикасношћу захваљујући хитрим и брзим бочним играчима, који су нарочито опасни у контрама. Бродарац је доживео убедљив пораз на крову, одиграли су добро тркачки, имали шанси и играча мање. Хендикеп је што у ротацији са првим тимом имали између 10 и 15 игрча, тако да нису били у прилици да изведу најачи састав. Из плејаде даровитих играча искочили су талентовани Атанасијевић и Ђокић.

Дерби се игра на Бановом брду, где се састају Чукарички и Вождовац, екипе које се налазе на деоби од четвртог до шестог места. Бело-црни су неочекивано поражени од РФK Графичара и поправни ће имати против “змајева”. Домаћин поседује квалитетан састав са неколико изразитих појединаца. Гости су савладали убедљиво Бродарац(4:0) и имају трећи по ефикасности навални ред. Добро су постављени, такмичарси настројени, и као домаћин чекаће из контре и брзе транзиције да изненаде.

ИМТ-е ће на Бежанији угостити ТСЦ из Бачке Тополе, које на табели раздваја један бод. Домаћин је задовољан досадашњим играма, али не збиром бодова. Тренер Игор Kалаба сматра да је екипи место међу 3-4 екипе. Губили су на индивидуалне грешке а у победама били доминантни. Први пут ће бити у прилици да састави најачи тим, јер ће на располагању имати играче који су били у првом тиму. Поносан је на чињеницу да су Луковић, Вукић и Васић ( 2005.) успели да се изборе за статус у првом тиму. Протекле сезоне “црвени” су славили у Бачкој Тополи и очекују отворену утакмицу, биће офанзивни и покушати да пробију задњу линију домаћина.

Екипе из доњег дела табеле, Нови Пазар и Рад, одмериће снаге у борби за опстанак. “Грађевинари” се налазе у бољој позицији, имају седам бодова вишка у односу на домаћина, на 14 месту. Рад је на Бањици савладао Напредак са 2:0, док су млади Пазарци пружили добар отпор ТСЦ-у и претрпели минималан пораз (2:1). Надахнути домаћин представља писмени састав који хоће да игра, “прославио” се победом над Црвеном звездом. Биће то егал утакмица два слична ривала у којој благу предност дајемо амбициозном И мотивисаном домаћину.

Предпоследњи Kрушевљани дочекаће Раднички са Новог Београда у покушатју да укњиже трећу победу у првенству. Мучи их реализација, на моменте се прикажу у позитивном светлу, да би следећу утакмицу одиграли као да су се први пут окупили. Нису довољно такмичарски утегнути и недостајало им је спортске среће. Новобеограђани су добро укомпонована екипа са изузетним тренером Бранком Чавић коме у раду активно помаже председник Аца Булић.

У недељу су на програму три утакмице у Вршцу, Лучанима и на Маракани.

Другопласирана Црвена звезда угостиће своју филијалу РФK Графичар. Практично то је иста група играча која је селиктирана у два клуба. Нијансе су у питању, ко се тренутно боље котира, што не значи да не могу бити прекомандовани и заменити места на полусезони. Томе треба дода да су тренери на истом платном списку, са заједничким кординатором омладинског погона. Црвено-бели заостају за водећим Партизаном четири бода (утакмица мање) и у дербију савладали су Војводину резултатом 4:1. У дуел улазе као фаворити, јер другог избора немају уколико желе да одрже растојање са црно-белима. Због испомоћи првом тиму “графоси” нису били у могућности да саставе најачи тим, тако да девето место не одражава праве могућности екипе.

Младост се налази у групи тимова који су сакупили по 21 бод. У претходном колу поражени су у Kрагујевцу и биће на искушењу против квалитетног састава Војводине. Домаћина бије глас да су незгодан ривал за сваког такмаца нарочито у Лучанима и нису без шансе да изненаде Новосађане. Војводина у својим редовима има репрезентативце, добро су селектирани и фудбалски писмени, имају велики потенцијал, мада су на гостовањима неуспешни (пет бодова). Тренер тежи на пас игри, из задње линије, али као да немају довољно “мишића” да захтеве спроведу у дело.

Последњи ОФK Вршац је већ отписан и само га теорија држи у игри. Имају највише пораза (12), једну победу и примили су чак 61 погодак. Нису толико лоши колико говоре резултати и у својим редовима имају 2-3 квалитетна појединца. Психички су лабилни, немају тимског духа и када приме гол “падају”. Штета је што са завидном инфраструктуром резултатски тако лоше пролазе. Угостиће Раднички 1923 најпријатније изненађење досадашњег тока првенства. Види се ручни рад доскорашњег тренера Јоксимовића, који будно прати њихов развој. Да ли су Kрагујевчани толико добри, или су други слабији, питање је на које ће дати одговор наредне утакмице и биће тешко да сачувају садашње позиције. У Вршац одлазе као фаворити и сваки други резултат представљао би изненађење.

 

Извор: https://www.srbijasport.net/