НАЈАВА 23. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ „ВОЈВОДИНА“

У среду су на програму утакмице 23. ванредног кола. У групи Војводина ОФK Вршац се издвојио на девет бодова вишка и како су кренули први ће од српсколигаша обезбедити наслов првака. За њих је, како рекоше, свака наредна утакмица је историјска и приближава их дуго сањаној титули и првом пласману међу прволигаше. После пораза од Текстилца екипа је имала добру реакцију и забележила две победе. Тиса, наредни ривал, је добро организована и квалитетна екипа из средине табеле и растерећени долазе у Вршац да се прикажу у бољем светлу него против Феникса 1995. У редове лидера враће се опорављени Османагић.

Раднички у Зрењанину је домаћин ОФK Бечеју 1918, и морају ићи на победу, јер друге опције немају уколико желе да обезбеде опстанак. Млад састав домаћина везао је две победе против фаворита, али су поклекли у дуелу са лидером. Бечејци су на другој позицији, имају три победе у последње време и могу лако изненадити Зрењанинце оптерећене императивом победе.

У Фениксу 1995 промена тренера и повратак Милана Вујасина на клупу изгледа да даје резултате и победом у Адорјану, прекинули су низ од два пораза и највали успешна јесења издања. Неће им бити лако јер им у госте долазе пробуђени Панчевци, који иза себе имају вредан тријумф против Текстилца. Омладинац је серијом лоших резултата покварио утисак, мада се то није толико одразило на табели. Без победе су у претходних пет кола (три пораза), и у госте им стиже Борац из Сакула, са којим деле осмо и девето место (33 бода). Борац иза себе има две победе, у бољој су форми и биће занимљиво видети да ли домаћин може прекинути бодовну сушу.

Текстилац иза себе имају турбулентни период, почев од ковида-19, одложених утакмица, испадања из ритма, и неочекиваног пораза у Панчеву. Домаћин је ближи победи над угроженим гостима из Бачке Паланке, који су укњижили вредну победу над фаворизованим Сомборцима.

Раднички у Сомбору има поправни против Борца из Шајкаша, са којим деле шесто и седмо место (36 бодова). Сомборци по именима имају најбољи тим у лиги али је евидентно да их не прате резултати. У пет кола имају половичан учинак, против себе имаће искусан и чврст састав из Шајкаша, једно од пријатнијих изненађења првенства.

1. мај је фаворит против Јединства, поготову што у последње време бележе добре резултате. Екипи из Старе Пазове је коначно кренуло и две победе и реми, најављују лепше дане, мада су и даље претпоследњи, али су бодовно ухватили прикључак са екипама испред.

Хајдук 1912 је кренуо фуриозно на старту и последњу позицију препустио Kикинђанима, са којима ће у среду одмерити снаге. Нису наставили у истом ритму и бележе променљиве резултате. Гости су приковани за дно и не памте када су се радовали победи (три везана пораза). Последњи је тренутак да се тргну мада су пропустили бројне прилике и све су ближи Војвођанској лиги. У Kулу одлазе као аутсајдери и немају чему да се надају.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 19. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!