Ако је трка за шампионско звање у групи Војводина практично одлучена, изузетно је занимљиво и неизвесно кад је у питању борба за опстанак. Једанаест бодова вишка Вршчанима улива спокојство и све су ближи историјском успеху пласману у Прву лигу. У прошлом колу су у Панчеву поразом прекинули серију од три победе, али ће пропуст највероватније надокнадити у сусрету са претпоследњим ОФK Старим градом, којима у последње време не иде и питање је да ли ће успети да опстану. Претходни пораз од сјајних Панчеваца, за лидера је довољна опомена да још не смеју да се опусте.

Биће занимљиво у Зрењанину, где Раднички води љуту битку за опстанак. Добро су почели у наставку сезоне и последњих пет кола обогатили су се за девет бодова. Збир од 26 бодова очигледно није довољан и мораће да пруже најбољу партију овог пролећа уколико желе да надиграју одличан састав Динама 1945, који је после лидера највише овајдио у другом делу првенства.

Феникс 1995 је упркос високим позицијама разочарао и у последње време играју променљиво(три пораза на пет утакмица), и без шанси су да достигну ОФK Вршац. У наставку су освојили само девет бодова, скромно за екипу која је до скора гајила шампионске амбиције. У дуелу са чврстим и успешним новајлијом из Шајкаша нису фаворити. На табели их дели два бода и подела бодова би била најправичнија.

Текстилац је разочарао, игра променљиво, и што важи за Феникс 1995 може се применити на српсколигаша из Оџака. Изгубили су у Шајкашу, и шансе да се домогну врха, о коме су пре почетка првенства маштали. Задесила их је корона, али то не може бити оправдање за слаба пролећна издања. Долази им 14. Јединство, које се стабилизовало, подигло форму и потврда је победа над саставом из Сомбора. Домаћин је фаворит на папаиру али не искључујемо изненађење на радост гостију.

Наредни пар Раднички и Борац из Сакула деле шесто и седмо место, у безбедној су средини и у претходном колу су поражени. Нарочито су Сомборци подбацили (три пораза) и не личе на екипу из финиша првог дела првенства. Очигледно се налазе у резултатској кризи и шансу за поправни имаће против Борца, који је прекинуо серију од три победе поразом од одличних Румљана.

Први мај спада међу успешније клубове у наставку првенства (четири победе и два пораза). Нарочито су успешни у последње време и на шест мечева укњижили су четири тријумфа. Наредни ривал ОФK Kикинда, прекинула је дугу серију пораза и минималним резултатом савладала очајни Омладинац, који је највише подбацио. Ухватили су, колики-толики, прикључак са осталима из опсане зоне и још се нису предали. Да ли ће то бити довољно за изненађење у Руми остаје да се види.

Омладинац је у наставку од 27 могућих освојио мизерних пет бодова и у серији су од четири пораза. Нису у опсаној зони због знатне залихе из првог дела првенства. Епилог свега је растанак од тренера Драгана Стевановића, кога је наследио Андрија Пољак. Види се да им много недостаје Марковић и неколико повређених играча. У госте им долазе препорођени Kуљани, који у протеклих девет мечева освојили 17 бодова (јесенас десет), ближи су тријуфу у Новим Бановцима.

Тиса добро стоји на табели, финансијски потковани, стабилан су српсколигаш, поготову су успешни у Адорјану (осам победа). Угостиће ОФK Бечеј 1918, који није ни сенка од тима из првог дела првенства. Играју променљиво и у прошлом колу непријатно су изненађени од Kуљана.

Извор: https://www.srbijasport.net/