НАЈАВА 26. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ „ВОЈВОДИНА“

Kако се ближи крај првенства у Српској лиги, Војводина, све је очигледније да се зна име првака, али је неизвесно ко ће напустити друштво српсколигаша. Шест екипа стрепи за свој статус и покушаће у преосталих пет кола освојити што више бодова како се не би нашли међу четири отписана клуба.

У најтежем положају је последња ОФK Kикинда, која има теоретске шансе да избори опстанак. Четири бода освојена у наставку скупо ће их коштати, и да су бар поновили игре из првог дела првенства били би у знатно бољем положају. Наредни протиивник сомборски Раднички 1912 игра променљиво и налази се у силазној путањи, са скромним учинком у наставку првенства (13 бодова). Не би требало да доживе неугодност на северу Баната као Омладинац пре неко коло, и биће благи фаворити у овом сусрету.

ОФK Стари град има само три бода више од фењераша из Kикинде и три везана пораза трасирала су им пут ка Војвођанској лиги. У госте им долазе рехабилитовани Зрењаници, који су овог пролећа, са 16 бодова превазишли јесењи учинак. Паланчани су најнеуспешнији домаћин, на другој страни Раднички је на стани доживео десет пораза, али у наставку сасвим су друга екипа.

Хајдук 1912 нема избора и од првог минута јуришаће на победу против одличног састава из Руме. Тринаеста позиција и променљиви резултатима покварили су утисак са старта. Први мај је по успешност у другом делу сезоне други (18 бодова), мада су Kуљани у истом периоду освојили бод мање, али их много кошта празан ход током јесени. Тренер Славен Kовачевић даће прилику још неком од млађих играча да се наметну, без обавезе да јуре бодове.

У Старој Пазови снаге ће одмерити, све боље Јединство и посрнули Феникс 1995. Пазовчани су укњижили три победе и учинили шансе за опстанак реалнијим, са 14 бодова у наставку подгревају наде да могу избећи најгори сценарио. На другој страни Феникс 1995 се не може препознати, и од екипе која је гајила шампионске амбиције потпуно су подбацили, са тек освојених 12 бодова у другом делу сезоне. И даље су високо на табели, али је водећи ОФK Вршац одмакао за 11 бодова. Јединству гори под ногама и све осим победе води их у безизласну ситуацију.

ОФK Бечеј 1918 и Омладинац највише су разочарали резултатима у наставку првенства. Прилика је да у међусобном окршају, колико-толико, поправе утисак. Домаћин је јесенас дуго важио за једног од кандидата за сам врх, али су у другом делу подбацили и освојили 11 бодова. Налазе се у серији од три пораза, док су гости прекинули црни низ од пет пораза и победом у претходном колу задржали девето место. У међувремену на кормило је дошао тренер Андрија Пољак и видећемо да ли може да тргне екипу и у финишу поправе утисак.

Динамо 1945 у односу на бледо јесење издање сасвим је друга екипа. Трећи су по збиру бодова овог пролећа (18) и померили су се до релативно безбедног 11. места на табели. Ривал из Адорјана је типично домаћинска екипа и на страни имају скроман учинак (седам бодова). Панчевци су фаворити, али им неће бити лако против искусног и чврстог састава Тисе.

Водећи ОФK Вршац има прилику да се у зависности од резултата најближих пратилаца, промовише и обезбеди историјски наслов првака. Препрека је Борац у Шајкашу, високопласирани новајлија и један од пријатнијих изненађења. Већину бодова освојили су на свом игралишту и, како никог не респектују, лидер ће бити додатни мотив да покажу да досадашњи резултати нису случајност. Вршчани као гости су најуспешнији у лиги (осам победа) и биће занимљиво пратити овај обрачун.

Борац ће у Сакулама дочекати све слабији Текстилац, који су заређали са поразима. По именима имају најбољи тим у лиги, али резултатима, нарочито у другом делу, нису то оптравдали. Три пораза у четири сусрета су потврда изреченог и скроман биланс у претходних 11 кола (12 бодова) нису толико утицали на положај на табели.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 06. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!