НАЈАВА 27. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ „ВОЈВОДИНА“

Протекло коло у групи Војводина обележила су посртања екипа из врха табеле. Изненађење је убедљив пораз ОФK Вршца у Шајкашу (0:3) и Феникса 1995 од Јединства. Лидеру то очигледно није сметало, јер су задржали предност над Пазовчанима од 11 бодова. У госте им стиже препорођено Јединство, које у наставку не личи на анемичну и слабу екипу, тако да су све ближи опстанку. Везали су три победе и са дозом оптимизма путују у Вршац. “Црвени” су упкос два неуспеха и даље тим пролећа и најуспешнији домаћин, тако да Јединство нема велике изгледе да изненади, поготову што ривал тријумфом може да обезбеди титулу.

Динамо 1945 је по учинку у наставку одмах иза лидера (шест победа) и у Панчеву су успешни. ОФK Бечеј 1918 је победом над слабим Омладинцем прекино серију од три пораза, али немају ни приближно успеха као јесенас. Гости са Тисе долазе Панчевцима у незгодно време, поготову што у последње време ређају успехе, и далеко су од опасне зоне.

Зрењаници су исто тако успешни у наставку сезоне и шест бодова имају више од предпоследњег ОФK Старог града. Упркос добрим резултатима овог пролећа није лако надокнадити дебео минус из првог дела првенства, тако да ће до последњег кола водити равноправну борбу са Једниством и Хајдуком 1912 (имају по 30 бодова).

Феникс 1995 упркос другој позицији није испунио очекивања и далеко су од водеће екипе. Играју променљиво, нарочито у наставку (три победе и пет пораза) и по том параметру су 13. За ривала имају Борац из Сакула који се стабилизовао, имају солидан скор на страни а у наставку су укњижили 16 бодова.

Међу 2-3 екипе које су разочарале, јер су пре почетка првенства најављивале високе домете, спада Текстилац. Српсколигаш из Оџака иза себе има турбулентно пролеће и три кола су без победе. По учинку су далеко од врха (11. место), и захваљујући јесењој залихи су пети на табели. Поред слабе форме фаворити су у одмеравању снага са последњом ОФK Kикиндом, која је са две победе ухватила прикључак са ОФK Старим градом, али је далеко од осталих конкурената и само је теорија држи у игри.

Раднички из Сомбора није испунио очекивања, играју слабо и положили су оружје на терену последњих Kикинђана. Резултати у Сомбору могу да заварају јер ако погледамо пролећно издање види се да су сакупили 13 бодова. За ривала ће имати пробуђене Kуљане, који су у последњих пет кола уписали три победе и по успешности у другом делу су трећи (шест победа). За разлику од безбедног домаћина, бодови су им преко потребни и морају оправдати досадашње резултате.

Румљани су пријатно изненађење и у наставку сезоне су доживели бум и по том параметру су трећи (18 бодова). 1. мај је такође успешан на свом стадиону (осам победа), и поразом у Kули прекинули су низ од три победе. За ривала ће имати непрепознатљиви Омладинац, коме не цветају руже. Претпоследњи су по резултартима у наставку првенства (осам бодова), и јесења залиха држи их у средини табеле.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 13. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!