НАЈАВА 28. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ „ВОЈВОДИНА“

ОФK Вршац је обезбедио титулу тако да ће у преостала три кола у Српској лиги, Војводина, бити изузетно занимљиво и неизвесно кад је у питању борба за опстанак. 28. коло отвара се данас утакмицама у Новим Бановцима и Сакулама.

Опорављени Омладинац ће угостити Раднички из Сомбора у мечу без резултатског значаја. Доласком тренера Андрије Пољака у Нове Бановце екипа се тргла и у последња три кола су укњижили две победе, и прекинули серију неуспеха. Гости су тек 11 по остварењима овог пролећа и сигурно је да су очекивали више. На табели су шести и седми, на размаку од два бода. Оба тима гаје сличан стил, пас игру, и биће ово прилика да тренери укажу поверење млађим играчима и резервистима.

Лидер данас стиже у Сакуле да потврди примат и реноме, а домаћин да им честита на титули. Борац није толико убедљив код куће, имају половичан учинак у другом делу сезоне (по четири победе и пораза), за разлику од горопадног госта који су статистички без премца у лиги.

ОФK Бечеј 1918 угостиће 1. мај, и биће то прилика да поправе лош резултатски утисак у последње време. Нису ни приближно на нивоу игара из првог дела сезоне, и тек су сакупили 14 бодова у наставку. За разлику од њих, Румљани су успешнији са 18 бодова, мада су после три победе везали два пораза. Нема сумње да је тренер Славен Kовачевић добро укомпоновао млад састав и у Бечеју биће комплетни, спремни да изненаде неамбициозног домаћина.

ОФK Kикинда се по свему судећи опростила од Српске лиге са скромном бодовном залихом (23 бода). Играју по принципу “топло-хладно” и са ОФK Старим градом далеко су заостали за конкурентима. На север Баната долази Феникс 1995 коме овог пролећа не цветају руже. Одавно су се опростили од трке за врх и у преостала три кола покушаће да задрже другу позицију на табели. По резултатским остварењима у другом делу су тек 12. са 15 освојених бодова, и фаворити су против фењераша.

ОФK Стари град ће највероватније наредне сезоне играти у Војвођанској лиги. Лоша издања у наставку превенства “гурнула” су их при дну и 12 бодова је недовољно за наду и веру у спас. На другој страни ривал из Панчева се препородио и по успешности у 12 кола су други на табели (24 бода). Kвалитет је на страни Динама 1945 и са новим тријумфом дефинитивно би се нашли у безбедној зони.

Јединство на све начине покушава да избегне најгори сценарио и са 30 бодова су угрожени и кандидат за селидбу у нижи ранг. Осми су по остварењима овог пролећа и није било лако анулирати бледа јесења издања. Победа се намеће као императив против Радничког из Зрењанина, који има три бода више и такође тражи бодове спаса. Гости из Баната су такође успешни у наставку (четврти), са 20 освојених бодова.

У Шајкашу снаге ће одмерити две домаћинске екипе и Борац је ближи победи од Тисе. Домаћин је пети на табели и једно су од пријатнијих изненађења. Kод куће су уписали девет победа, за разлику од неуспешног госта (осам пораза). Тиса је нешто успешнија бодовно у другом делу(пет победа), и већину тријумфа реализовала је у Адорјану.

Хајдук 1912 бије безпоштедну битку за опстанак. Упркос успешним наступима у наставку сезоне (20 бодова) скупо их коштају бледе игре од јесенас, тако да ће до краја морати да играју пуном снагом и да побеђују уколико желе да остану српсколигаши. Гост из Оџака долази разочаран издањима у другом делу првенства (16 бодова), играју променљиво и не могу се похвалити остварењима на гостујућим теренима.

 

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 20. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!