НАЈАВА 29. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ „ВОЈВОДИНА“

У Српској лиги „Војводина“, тражи се поред ОФK Kикинде и ОФK Старог града, још два путника за Војвођанску лигу. Најугроженији су Јединство, Хајдук 1912 и Раднички из Зрењанина, од којих за двоје неће бити места у лиги наредне сезоне. У најповољнијој ситуацији су Зрењанинци који ће угостити Борац из Сакула са императивом победе. Раднички захваљујући пролећном препороду има реалне шансе да опстане. Kао домаћин је убедљив (9 победа), а у наставку су сакупили 21 бод. Гости из Сакула долазе на крилима великог тријумфа против Вршчана (5:1). Одлично играју на гостовањима (18 бодова), и по том параметру су рећи у лиги.

Други угрожени клуб Хајдук 1912 гостује Фениксу 1995 у Старој Пазови, са претензијама да потражи бодове спаса. Ако испадну, могу да “захвале” очајним играма у првог делу сезоне. Биће узалуд добра издања овог пролећа (23 бода), и треће место иза ОФK Вршца и Динама 1945, ако не остану српсколигаши. Феникс 1995 је подбацио у другом делу и не могу се препознати, до скора су важили за једног од кандидата за врх. Одличном јесењем билансу придодали су скромних 15 бодова, али су задржали високу позицију на табели.

Јединство ће упркос бољим играма и резултатима у другом делу тешко остати српсколигаш. У наставку сезоне су освојили солидних 18 бодова, али јесенас само – 13. Изразито су неуспешни на гостовањима (7 бодова), тако да немају шта да траже у Адорјану. Тиса је типична домаћинска екипа (34 бода) и код куће углавном побеђује, и по успешности је трећа у лиги.

Ако изузмемо првака из Вршца, Динамо 1945 је тим пролећа и увелико је надокнадио пропусте из првод дела првенства. Са 24 освојена бода, други су по учинку и у случају победе разрешиће све дилеме, ако их је било. Противник је Борац из Шајкаша, најпријатније изненађење првенства. Углавном освајају бодове поред Саве, тренутно бележе најбољи пласман (треће место) и овог пролећа придодали су 20 бодова.

На опроштају од навијача и лиге у Бачкој Паланци ОФK Стари град дочекаће бледе Бечејце, који нису ни сенка од тако моћног тима из јесење полусезоне. По остварењима у наставку су тек петнаести (14 бодова), са чак седам пораза. На последњих пет дуела доживели су четири пораза, последњи поред Тисе од 1. маја. Паланчани су у другом делу сезоне превазишли скроман учинак од јесенас али се показало недовољним за спас.

Текстилац и Омладинац одиграће утакмицу за престиж, без резултатског значаја. Домаћин је успешан у Оџацима (9 победа), али су подбацили у наставку са 16 освојених бодова, и далеко су од зацртаног циља. Доласком тренера Андрије Пољака гост из Нових Бановаца се стабилизовао, подигао форму и тренутно су на деоби шестог и седмог места.

Сомборци су се прошле недеље растали од тренера Саше Стојадиновића и екипу ће до краја сезоне водити Игор Радусиновић. Очигледно нису могли да понове игре из финиша јесени и старта наставка, и у пет претходних кола освојили су четири бода. Ривал из Руме у другом делу игра убедљиво, славили су у Бечеју и овог пролећа освојили су 21 бод.

У суботу се у Вршцу спрема велика фешта и промовисање новог првака, том приликом биће уприличена свечаност и уручење победничког пехара. Од како су обезбедили титулу Вршчани су се мало опустили и дозволили луксуз да из Сакула оду са пет голова у мрежи. У међувремену су одиграли полуфинале Kупа Војводине са РФK Новим Садом 1921 и поражени су минималним резултатом. Статистика је и даље на њиховој страни, а последња ОФK Kикинда, која се одавно опростила од Српске лиге, може само да им честита освојену титулу.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 26. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!