Српсколигаши из Војводине полако улазе у такмичарски ритам. Неки су били успешни на старту, неки не, али како се буде првенство одвијало добићемо праву вредност сваке екипе. За сада пријатно је изненадили подмлађени Бечејци (без примљеног гола), Борац потврђује да резултати из претходне сезоне нису били случајност. Омладинац је очекивао више од једног бода, док прве бодове чекају Станишић и Тиса.

Дерби се игра у Оџацима између Текстилца и Радничког из Сомбора. Домаћин се са два гостовања вратио са четири бода, успели су да презентују ствари које их красе, као што је ритам, темпо и агресивност. Ни добри резултати нису гаранција да ће тренер остати на клупи, тако да је неочекивано клуб напустио Саво Павићевић кога је наследио први асистент Игор Радусиновић. Респектују ривала за кога тврде да поседује квалитетан састав, имају појединце који могу да направе разлику. Две стартне победе подигле су самопоуздање српсколигашу из Оџака, који ће бити јачи за повратак бонуса Владисављевића.

Ако не носи епитет дербија утакмица између Омладинца и водећег Борца привлачи пажњу и тражи одговор на два питања: може ли домаћин да оправда високе амбиције и избрише минус са старта. За госте из Шајкаша меч долази после два тријумфа, без притиска спремни су да фавориту помрсе рачуне. Биће то отворен меч, са головима у обе мреже, мада је домаћин под притиском и у обавези да победи. Гости стижу ослабљени, без неколицине болесних и повређених играча.

Новајлија из Елемира је доживео убедљив пораз у Сомбору и домаћи терен је шанса да освајају бодове. На руку им није ишао распоред и одмерили су снаге са два кандидата за освајање наслова. Играју чврсто, дисциплиновано, иза лопте, са пресингом, тако да ће бити незгодни ривал свакоме, нарочито у Елемиру. Румљани, наредни противник, стартовао је коректно, боље играју на страни, тако да против новајлије виде прилику да понове издање из Бачке Паланке.

Динамо 1945 и Раднички из Зрењанина нису оправдали очекивања, бар у претходна два кола. По један бод је скроман учинак и свако види прилику да у суботу исправи пропуштено. Панчевци појачани Ахчином и младим саставом сигурно вреде више и показаће да могу равноправно да се носе са сваким. Зрењанинци су млад састав, тек треба да се адаптирају и уиграју како би могли рачунати на нове бодове.

Од Јединства се очекује реакција на висок пораз у Бечеју. Појачани на рачун угашеног Феникса 1995 ковали су велике планове, али ће морати да покажу на свом терену против незгодних Kуљана да више вреде. Хајдук 1912 је имао великих организационих проблема у припремном периоду и неочекивано су имали успешан старт. Са искусним штопером, нападачем Матијашевићем, и осталим млађим играчима, тренер Жељко Рачић је укомпоновао респектабилан састав који ће да се временом уходава и добити препознатљиву физиономију.

ОФK Бачка је под морањем да поправи утисак и победа против успешног ОФK Бечеја 1918 намеће се као императив. Променили су комплетну управљачку структуру, добили новог тренера из комшијског ОФK Старог града, и са новим тимом претендују на висок пласман. Бечејци су најпријатније изненађење и ако наставе у том ритму домаћину се добро не пише. Долазе растерећени, без обавезе да јуре резултат, за разлику од домаћина који се прихватио незахвалне улоге фаворита.

Две утакмице се играју у недељу у Станишићу и Адорјану. Новајлија је уписао две нуле, без датог гола, и перод адаптације на виши ранг ће потрајати. Ради се о младом саставу појачаном из редова комшија из Сомбора. У Станишићу играће агресивно, борбено и покушати да изненаде врло добру екипу Kабела. Новосађани са младим играчима Војводине негују брз, динамичан фудбал и хендикеп може бити недостатак искуства.

Тиса је за сада разочарала поразима од Kабела и Борца, који је срушио ореол успешности домаћина у Адорјану. Не треба их отписивати, имају искусан састав и са тренером Булатовићем радили су на отклањању уочених слабости. Подунавац је прилика да покажу да су неуспеси били пролазна слабост. Искусна екипа из Белегиша игра дисциплиновано, такмичарски и све је поодређено резултату. Требаће времена да се адаптирају и несумњамо да више вреде од једног бода колико су освојили.

Извор: https://www.srbijasport.net/