Srpskoligaši iz Vojvodine polako ulaze u takmičarski ritam. Neki su bili uspešni na startu, neki ne, ali kako se bude prvenstvo odvijalo dobićemo pravu vrednost svake ekipe. Za sada prijatno je iznenadili podmlađeni Bečejci (bez primljenog gola), Borac potvrđuje da rezultati iz prethodne sezone nisu bili slučajnost. Omladinac je očekivao više od jednog boda, dok prve bodove čekaju Stanišić i Tisa.

Derbi se igra u Odžacima između Tekstilca i Radničkog iz Sombora. Domaćin se sa dva gostovanja vratio sa četiri boda, uspeli su da prezentuju stvari koje ih krase, kao što je ritam, tempo i agresivnost. Ni dobri rezultati nisu garancija da će trener ostati na klupi, tako da je neočekivano klub napustio Savo Pavićević koga je nasledio prvi asistent Igor Radusinović. Respektuju rivala za koga tvrde da poseduje kvalitetan sastav, imaju pojedince koji mogu da naprave razliku. Dve startne pobede podigle su samopouzdanje srpskoligašu iz Odžaka, koji će biti jači za povratak bonusa Vladisavljevića.

Ako ne nosi epitet derbija utakmica između Omladinca i vodećeg Borca privlači pažnju i traži odgovor na dva pitanja: može li domaćin da opravda visoke ambicije i izbriše minus sa starta. Za goste iz Šajkaša meč dolazi posle dva trijumfa, bez pritiska spremni su da favoritu pomrse račune. Biće to otvoren meč, sa golovima u obe mreže, mada je domaćin pod pritiskom i u obavezi da pobedi. Gosti stižu oslabljeni, bez nekolicine bolesnih i povređenih igrača.

Novajlija iz Elemira je doživeo ubedljiv poraz u Somboru i domaći teren je šansa da osvajaju bodove. Na ruku im nije išao raspored i odmerili su snage sa dva kandidata za osvajanje naslova. Igraju čvrsto, disciplinovano, iza lopte, sa presingom, tako da će biti nezgodni rival svakome, naročito u Elemiru. Rumljani, naredni protivnik, startovao je korektno, bolje igraju na strani, tako da protiv novajlije vide priliku da ponove izdanje iz Bačke Palanke.

Dinamo 1945 i Radnički iz Zrenjanina nisu opravdali očekivanja, bar u prethodna dva kola. Po jedan bod je skroman učinak i svako vidi priliku da u subotu ispravi propušteno. Pančevci pojačani Ahčinom i mladim sastavom sigurno vrede više i pokazaće da mogu ravnopravno da se nose sa svakim. Zrenjaninci su mlad sastav, tek treba da se adaptiraju i uigraju kako bi mogli računati na nove bodove.

Od Jedinstva se očekuje reakcija na visok poraz u Bečeju. Pojačani na račun ugašenog Feniksa 1995 kovali su velike planove, ali će morati da pokažu na svom terenu protiv nezgodnih Kuljana da više vrede. Hajduk 1912 je imao velikih organizacionih problema u pripremnom periodu i neočekivano su imali uspešan start. Sa iskusnim štoperom, napadačem Matijaševićem, i ostalim mlađim igračima, trener Željko Račić je ukomponovao respektabilan sastav koji će da se vremenom uhodava i dobiti prepoznatljivu fizionomiju.

OFK Bačka je pod moranjem da popravi utisak i pobeda protiv uspešnog OFK Bečeja 1918 nameće se kao imperativ. Promenili su kompletnu upravljačku strukturu, dobili novog trenera iz komšijskog OFK Starog grada, i sa novim timom pretenduju na visok plasman. Bečejci su najprijatnije iznenađenje i ako nastave u tom ritmu domaćinu se dobro ne piše. Dolaze rasterećeni, bez obaveze da jure rezultat, za razliku od domaćina koji se prihvatio nezahvalne uloge favorita.

Dve utakmice se igraju u nedelju u Stanišiću i Adorjanu. Novajlija je upisao dve nule, bez datog gola, i perod adaptacije na viši rang će potrajati. Radi se o mladom sastavu pojačanom iz redova komšija iz Sombora. U Stanišiću igraće agresivno, borbeno i pokušati da iznenade vrlo dobru ekipu Kabela. Novosađani sa mladim igračima Vojvodine neguju brz, dinamičan fudbal i hendikep može biti nedostatak iskustva.

Tisa je za sada razočarala porazima od Kabela i Borca, koji je srušio oreol uspešnosti domaćina u Adorjanu. Ne treba ih otpisivati, imaju iskusan sastav i sa trenerom Bulatovićem radili su na otklanjanju uočenih slabosti. Podunavac je prilika da pokažu da su neuspesi bili prolazna slabost. Iskusna ekipa iz Belegiša igra disciplinovano, takmičarski i sve je poodređeno rezultatu. Trebaće vremena da se adaptiraju i nesumnjamo da više vrede od jednog boda koliko su osvojili.

Izvor: https://www.srbijasport.net/