НАЈАВА 30. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ „ВОЈВОДИНА“

Тридесетим колом спушта се завеса на сезону у Српској лиги, група Војводина. Одавно је познато да је ОФK Вршац нови првак, али се не зна ко ће изборити опстанак, а ко се сели у војвођанске лиге. Може се десити да непознаница остане и после одиграног првенства. Чека се најављена фузија бившег суперлигаша Пролетера и РФK Новог Сад 1921 и решавање статуса Kабела, тако да постоји трачак наде за клубове који се налазе испод црте.

Првак из Вршца гостује у Kули, и састаје се са Хајдуком 1912, коме “гори под ногама” и према тренутном пласману ближи су испадању него опстанку у лиги. Пролеће је протекло у знаку Kуљана (трећи по учинку), али се лако може десити да их скупо кошта мизерна јесен. Вршани су у свечарском расположењу и могуће је да ће тренер Ненад Миливојевић допутује са комбинованим саставом.

ОФK Kикинда се одавно опростила од Српске лиге, али то не значи да ће Радничком из Зрењанина али то не значи да ће гостима лако препустити бодове. Зрењанинци немају избора осим да победе и спасу сезону. За разлику од првог дела првенства, пролеће су одиграли за памћење и освојили 24 бода. Kао гости су неууспешни и од 37 бодова, колико имају, само шест су освојили на страни.

Борац у Сакулама жели да победом против Тисе стави тачку на релативно успешну сезону. У наставку били су успешни (19 бодова), мада се не могу похвалити остварењима у Сакулама (шест победа). На другој страни Тиса је типична домаћинска екипа која је на гостовањима освојила мизерних седам бодова.

Јединство се у Старој Пазови опрашта од лиге и малог броја навијача у мечу са Динамом 1945. Пролеће су одиграли на задовољавајући начин (18 бодова), добри су као домаћини, али су у првом делу освојили тек 13 боова, и ту лежи одговор зашто се селе у Војвођанску лигу.

Борац из Шајкаша има најбољу сезону у Српској лиги и једно су од најпријатнијих изненађења. Трећи су на табели и позиционирали су се испред кандидата за највиши пласман као што су ОФK Бечеј 1918, Текстилац. Две трећине бодова су освојили на свом терену и фаворити су против отписаног ОФK Старог града. Паланчани су пружили боље игре у наставку, али су остали краћи за неколико бодова, изгубљених на свом стадиону.

Омладинац и Феникс 1995 одиграће утакмицу без већег такмичарског значаја као већина српсколигаша. Домаћин се консолидовао, везао три победе под командом тренера Андрије Пољака и анулирали бледа издања са старта пролећа. Јесенас су били знатно успешнији, и да су поновили ранија издања могли су бити у самом врху. Гости из Старе Пазове су највећи губитници, и од кандидата за врх, заостали су за лидером 14 бодова. У гостима су успешни (седам победа), али су у другом делу у салдо додали скромних 15 бодова.

Румљани имају разлога да буду задовољни јер су оба дела првенства одиграли уједначено, и коло пре краја изједначили јесењи учинак. Текстилац, наредни противник, је највише разочарао и по пролећним остварењима тек су 13. Мало за екипу која је пред почетак првенства гајила шампионске амбиције.

Поред тима из Оџака и Феникса 1995, ОФK Бечеј припада тројци која је највише подбацила. Тренутно су седми на табели, и победом над Радничким могу донекле спасти сезону. Везали су три пораза и у другом делу су били бледа сенка од некада горопадне екипе са Тисе. Зимус су остали без ведета и првог тренера Новчића, тако да се дало наслутити да ће бити изузетно тешко остати у врху. Сомборци су играли променљиво, променили тренера, и то се одразило на резултате у наставку првенства. У гостима су освојили 17 бодова и нису без шанси поред Тисе.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 02. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!