НАЈАВА 31. КОЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ (ПЛЕЈ ОФ)

Ушли смо у саму завршницу Прве лиге Србије када клубови треба да материјализују досадашњи учинак и крунишу резултатским остварењима. Плеј оф је ујединио најбоље клубове и како рече један од тренера, свака од седам утакмица биће дерби. На врху је гужва и сваки кикс, гол, или пораз може имати далекосежне последице. Неће бити превише времена за поправак, тако да ће сваки меч захтевати пуну концентрацију, мобилност и ефикасност.

Већ у првом колу поновиће се дерби из 28. кола, између водеће Инђије и другопласиране Младости ГАТ. Тренери обе екипе били су пословично опрезни и нису се устезали да поделе епитете, са дозом респекта према ривалу. Милан Kуљић је изразио задовољство првим местом и навео да их праве борбе тек очекују. – Добро познајемо Младост ГАТ, ради се о најконстантнијој и најквалитетнијој екипи у лиги. Дуели са њима су увек тешки, неизвесни, и спремно их очекујемо. Трудићемо се да тимском игром неутралишемо њихове врлине, а то је офанзивна транзиција и прекид, самим тим наш квалитет ће доћи до изражаја – навео је млади стручњак. Инђија ће бити јача за Стојановића и Бојовића, Милосављев је фит, једино је још ровит Рађен. Ђурић и Плавшић пропустиће дерби због суспензије.

Последњи дерби припао је лидеру, и у редовима Новосађана уздају се, поред играчког умећа, у срећу. – У доброј атмосфери очекујемо утакмицу, биће то окршај по квалитету две суперлигашке екипе. Пре две недеље ситнице и индивидуалне грешке су одлучиле дерби, надам се да ћемо ми овог пута имати више среће – уверен је Љубомир Ристовски.

Други дуел у рангу дербија одиграће се у недељу између Јавор Матиса и Железничара. Ивањичани су пре десет дана добили “дизелку”, али су свесни да су тешко дошли до тријумфа. У првом полувремену, кажу, били су надиграни од домаћина, али у наставку су одиграли онако како су желели и казнили ривала за промашаје. Утакмицу очекују у добром расположењу и респектују резултате тима из Панчева који је сачињен од суперлигашких играча и очекује сасвим другачију утакмицу. И даље су ван погона повређени Грабеж, Марчић И Еимору.

Знају у Железничару да је улог превелик, и да више нема поправног. Верују да изненађења не може бити, из пораза су извукли поуке, то потврђује тријумф у Инђији. Подигли су форму и знају да домаћин има чврст тим, који игра дуго заједно. Гро тима сачињавају суперлигашки искусни играчи. По правилу на утакмицама два ривала пада доста голова, сада због великог улога морају одиграти опрезније и конкретније.

Млади састав ОФK Жаркова угостиће искусне Лозничане и надају се доброј представи у Макишкој шуми. Нови тренер Небојша Нешковић наставио је да спроводи у дело дугорочну стратегију клуба, а то је форсирање младих играча. Сутра ће дебитовати као стартер млађани шпиц Давид Ивић (2005). За разлику од екипа из врха неће бити оптерећени високим дометима и тежиће кроз афирмацији своје младости да сваком ривалу помрсе рачуне. Познају модел игре ривала која се заснива на поседу и брзој транзицији и за то имају одговор. Дуел са Лозницом пропустиће због картона Стојановић и Дукић.

Од како је сео на клупу “Тракториста” Бојан Kруљ је препородио екипу и без обзира како на крају заврше, понеће епитет најпријатнијег изненађења, а Kруљ тренера године. Још је рано за признања свестан је тога млади стручњак и окренут је наредном ривалу Радничком. Можда делује као изненађење, али резултати говоре да је ИМТ-е први по остварењима у наставку сезоне а Митровчани одмах иза њих. Познати су им квалитети ривала, ради се о склопу младости и искуства, негују за око леп фудбал. Утакмицу ће пропустити Зорић и Марковић, док је Луковић под знаком питања.

У Митровици су презадовољни резултатима у протеклих девет кола (шест победа) и шестим местом на табели. Тврде да одлазе на мегдан младој и технички поткованој екипи, добро укомпонованој, дисциплинованој, која по квалитету спада међу три екипе у лиги. Тренер Дејан Николић има кадровских проблема и повређени Петровић, Милић, Димитрић и Садик неће играти.

Извор: https://www.srbijasport.net/

 

ОБЈАВЉЕНО: 15. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!