НАЈАВА 32. КОЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ (ПЛЕЈ АУТ)

Док тимови у плеј офу маштају о највишим дометима, дотле екипе из плеј аута размишљају како да избегну најгоре и обезбеде опстанак. Од угрожене “осмице”, Мачва је најбезбрижнија и има седам бодова вишке од првог тима испод црте. Свесни су близине опстанка и дуел са Kабелом неће схватити као пријатан излет до Новог Сада. Домаћин у наставку није освојио ни бод, али су пружили сваком противнику жесток отпор, тако да ће одиграће одговорно и дисциплиновано као да играју са најачим екипама. Меч на Штранду пропустиће Пешић.

Рад је везао три победе и слаби резултати из наставка сезоне су за небеско плаве ружна прошлост. Са новим тренером Бранком Мирјачићем на Бањици дувају топлији ветрови, али још се нису обезбедили и потребно је да наставе у истом ритму како би стигли до луке спаса. Одлазе пут Златибора на мегдан тиму који је три бода испод на табели, и знају да их очекује одговорна и тешка утакмица. Домаћин игра тврд, транзициони фудбал, прекиди су им јача страна. Рад ће на Златибору бити јачи за Гашића. За домаћина утакмица са Београђанима је од пресудног значаја и ако победе једном ногом су остали у лиги, ако не успеју биће у великом проблему. Тренер Ристановић има проблеме са повређеним играчима тако да неће моћи да рачуна на Kуленића и Врбића, а голман Лучић је под знаком питања.

За Зајечарце утакмица са Добановчанима је бити или не бити. Улог је велик и води ближе опстанку. Тренера Стојчевског брину повреде кључних играча, тако да су у Шапцу пре времена изашли из игре Божовић и Давидовић. О Будућности знају готово све, ради се о чврстој, добро организованој екипи, која на страни пружа боље партије. Повољна околност је да су оба дуела добили, и неће срљати, стрпљиво ће градити акције и чекати грешке ривала. Због картона изостаје Петровић, Машић и Радуновић (повреде), а у тим се враћа Туре. Гости су упркос доброј игри остали без планиране победе против Златибора. Респектују резултате домаћина у наставку сезоне, очекују доста захтевну и неизвесну утакмицу. У екипу се враћа Лаиновић.

ОФK Бачку је преузео Игор Савић, четврти тренер ове сезоне и пред њим је Сизифов посао, на који начин извести екипу из опсане зоне и надокнадити бодовни дефицит. Савић наводи да су некомплетни заслужено изгубили на Бањици. За њих је свака утакмица финале пре финала, и о РФK Графичару имају високо мишљење. Знају да се ради о највећим талентима српског фудбала, и баш због младости склони су осцилацијама у игри. Нарочито су неуспешни на гостовањима и ту Паланчани виде шансу да их изненаде и укњиже преко потребну победу. Домаћин ће бити јача за Миленковића, Обадова и Kаришића.

Извор: https://www.srbijasport.net/

 

ОБЈАВЉЕНО: 20. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!