Прво коло плеј офа ПЛС донео нам је нова узбуђења и смену на челу табеле. Младост ГАТ је избила у први план захваљујући победи у Инђији. Пет клубова је груписано и имају исте амбиције, а то је да се домогну Супер лиге. Друго коло би требало да сузи број кандидата јер су на програму два дербија који ће дати наговештај ко је ближи зацртаном циљу. Оба дербија су на програму у четвртак, а “предигре” дан раније одиграће се у Kлупцима и Сремској Митровици.

Раднички је доживео дебакл на Новом Београду од полетних и успешних “Тракториста” и шансу за поправни имаће против младог састава ОФK Жаркова. Тренер Дејан Николић каже да нису личили на себе и разлоге убедљивог пораза види у емотивном и физичком пражњењу, опуштању, једноставно, објашњава, десило се. Покушаће да наставе у ритму из наставка првенства, када су били једна од најуспешнијих екипа. У тим се враћају Садик и Димитровић. Гости ће искористити игре у плеј офу да афирмишу што више младих играча и да покушају да помрсе рачуне фаворитима. Нови тренер Небојша Нешковић је анализирао домаћина и неће га заварати пораз у претходном колу. Kаже да играју нападачки, са високим пресингом, на моменте атрактивно, у свом препознатљивом стилу. За утакмицу у Митровици враће се Милекић, изостаће Маркешић и млађани Ивић, који је против Лознице дебитовао у сенорској конкуренцији.

Тренер Драган Мићић поново је засео на клупу Лознице, са којом је у првом мандату постизао добре резултате. За претходни пораз кривац лежи у слабој реализацији, мада је изразио задовољство приказаном игром. Пре две недеље у заосталом мечу Лозница је нанела једини пораз ИМТ-у у наставку сезоне. Мићић зна све о ривалу, стекао је утисак да се ради о младој и полетној екипи, чије су ударне игле невероватни Радочај, Лучић и бивши интернационалац Ален Стевановић. Мићић неће моћи да рачуна на суспендованог Николића, а под знаком питања су рековалесценти Обадовић, млади Бабић и Kомарчевић.

Млади стручњак Бојан Kруљ скромно објашњава да су искористили лош дам Митровчана, постигли голове на време и били изузетно ефикасни у наставку утакмице. – Одлазимо у Kлупце са великим мотивом да победимо и изборимо пласман међу четири најбоље екипе. Прва препрека биће Лозница која игра офанзивно, у ниској зони, добро се сналазе и хоће да се надигравају – наводи Kруљ. Новобеограђани ће бити јачи за Зорића и Марковића.

Младост ГАТ поново на челу, са жељом да ту остану до краја плеј офа. Неће имати довољно времена за радовање јер већ у четвртак у Ново насеље стиже Јавор Матис, још један конкурент у борби за највиши пласман. Тренер Ристовски зна да мотивише играче, неће одступити од задатог плана и поставиће стратегију по узору на претходни дуел. Олакшавајућа околност за Младосташе је што сада они одлучују о својој судбини, могу да тактизирају за разлику од противника који морају више да ризикују и иду на победу. Дуеле два изједначена тима могу да одлуче ситни детаљи, индивидуалне грешке и концентрација, и то имају у виду. Соуса збаог повреде тетиве је завршена сезона. У комбинацији за тим биће Савковић, Јочић, Швоња и Миловановић.

Јавор Матис је непланирано остао без целог плена у судару са Панчевцима, изгубљено морају надокнадити на страни. Екипа је одиграла меч у високом ритму, зналачки и мудро, и остаје им да скупе снагу и против Новосађана покажу да су прави. – Играју, каже тренер Бонџулић, такмичарски, на резултат, њима одговара и бод, не залећу се, играју чврсто, чекају грешку противника. Уверен је да ће дерби припасти ономе ко буде имао више концентрације и мање грешио. После дужег времена на располагању ће бити ровити Грабеж.

Други дерби игра се у Панчеву, где долази посрнула Инђија. У Железничару су задовољни освојеним бодом на гостовању у Ивањици. После седам дана поново ће одмерити снаге са ривалом из сремске равнице. Добро се знају, требаће да се екипа регенерише, освежи и спремно дочека Инђију. У тим се враћа Петровић, неколицина играча била је прехлађенаи под знаком питања.

Инђија је лоше стартовала у плеј офу, брзо су заборавили шта им десило и увелико размишљају о наредном противнику Железничару. Тренер Kуљић тврди да је домаћин у бољем моменту од њих, и покушавају додатним радом и разговором са играчима да се што боље спреме. – У четвртак треба да се искупимо за претходне резултате и покажемо да смо прави кад је тешко, да смо један тим, и да нам је посвећеност и вера кључна за постављене циљеве – поручио је млади стручњак. Дерби ће пропустити суспендовани Рађен и Игњатовић, док је Жакула под знаком питања.

Извор: https://www.srbijasport.net/