НАЈАВА 33. КОЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ (ПЛЕЈ АУТ)

Као и у плеј-офу, занимљиво је и неизвесно у окршајима клубова који се боре за опстанак и од осам екипа још нико није обезбедио опстанак. Протекло коло обележио неочекивани тријуф фењераша Kабела против водеће Мачве. Због горког укуса у устима, Шапчани ће морати да се потруде да у дуелу против Златибора поправе утисак, задрже садашњу позицију и тако се нађу ближе опстанку. Kажу да имају мотива на претек и желе да се пред својим навијачима рехабилитују и покажу у правом светлу. Домаћин ће бити јачи за Пешића, али ће изостати Николић, Тојчић и Арамбашић.

Златибор је на Швајцарији доживео дебакл и изгубљене бодове морају надокнадити на неком од гостовања. За “беле” би успех био да се врате непоражени и касније у одмеравању снага са Тимоком 1919 и ОФK Бачком дођу до зацртаног циља. Утакмицу ће пропустити Башић.

После краћег ускршњег одмора фудбалери Будућности су јуче наставили са тренинзима. Налазе се на доброј позицији и, како веле, сами одлучују о својој судбини. Циљ је да добре игре крунишу конкретним резултатима. Уважавају тим ОФK Бачке, бившег суперлигаша, која је успела да надигра други тим Црвене звезде (РФK Графичар).

Паланчани су се психички подигли, осоколени, са добром енергијом путују у Добановце. За домаћина тврде да имају искусан састав који је дуго на окупу, и знају да играју на резултат. Тренер Игор Савић може да рачуна на услуге Петрића, Вјештице, док је Мандић почео лагано да тренира.

РФK Графичар са младим и неискусним саставом игра променљиво. Тренер Марко Неђић инсистира да се младост “графоса” мора суочити са конкурентима, условима и окружењем прилагодити начину игре који им највише одговара. Зајечарци играју у последње време добро, ради се о тврдој екипи, знају да се повуку и чекају на контру, нарочито су опсани на страни. Из састава љубичастих изостаће Никола Матуљикић и Илић.

Наредне две утакмице су кључне за Тимок 1919. Желе победу и са збиром од 40 бодова били би знатно ближи опстанку. Београђане су добили у лигашком делу, знају да их очекује млад састав на вештачком терену, на који гости нису адаптирани али ће морати да се прилагоде. Ван погона су Машић и Радуновић.

“Грађевинари” би требало да имају најлакши посао у дуелу са последњим Kабелом. Сензационална победа Новосађана против водеће Мачве позива на опрезнос, не смеју олако схватити младу и амбициозну екипу са Штранда. Немају шта да изгубе, долазе на Бањицу осокољени, са циљем да што скупље продају кожу. Рад се после две стартне победе налази у доброј позицији, пет бодова вишка у односу на први тим испод црте улива сигурност и новим тријумгом би практично били на корак од опстанка.

Извор: https://www.srbijasport.net/

 

ОБЈАВЉЕНО: 26. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!