НАЈАВА 33. КОЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ (ПЛЕЈ ОФ)

Наредна два дана на програму су утакмице трећег коло плеј-офа ПЛС, које може донети расплет кад је у питању врх табеле. У низу дербија играју се још два у Инђији и Новом Саду. Kако рече један од тренера, победа над директин конкурентом доноси дупло, више од три бода, велику предност и како је до краја остало све мање утакмица, тешко је надокнадити пропуштено.

Водећа Младост ГАТ угостиће на стадиону у Новом насељу Железничар. У претходном колу меру су им узели Ивањичани, али им је у прилог ишао неуспех Инђије тако да су задржали водећу позицију са истим бројем бодова као другопласирани Јавор Матис. Извукли су поуке из пораза од Ивањичана, увидели грешке, покушали да их исправе и спремно очекују још један дерби. Једни о другима знају готово све, и за Железничар кажу да се ради о искусној екипи са суперлигашким играчима који се налазе у доброј форми. Поред повређеног Соусе који је завршио сезону, изостаће Ожеговић.

Панчевци су добили претходни дерби против Инђије, у утакмици која је изазвала бројне полемике, нарочито су гости из сремске равнице били гневни, у међувремену су идали званично саопштење. Ми ћемо се задржати на фудбалским темама и у изјави пред дерби тренер Драган Перишић је рекао да међу њима нема тајни, ривал поседују квалитет и зна да игра на резултат. Жељно очекују среду, психолошки спремни, одморни, и напомиње да дуеле две изједначене екипе могу да одлуче ситни детаљи, индивидуални пропусти. Дерби ће због четвртог картона пропустити нападач Зувић.

Други дерби игра се у Инђији, где долазе све бољи Ивањичани. Док сам припремао најаву стигло је саопштење Инђије везано за дешавања на утакмици у Панчеву. Kако наш портал не практикује да преноси саопштења оградићемо се од тога, а све евентуалне неправилности преузеће у своје руке званични органи лиге. Велики хендикеп за чету тренера Милана Kуљића биће проблеми кадровске природе јер је чак десет играча на претходном сусрету добило картоне, било је црвених… После свега што се издешавало, неће бити лако Kуљићу да екипу психолошки стабилизује и довољно мотивише како би потиснули из главе дешавања са претходне утакмице. У редове зелених враћају се Игњатовић и Рађен.

Јавор Матис је у правом тренутку подигао форму и све су ближе задатом циљу. За госте је ово један од кључних мечева. – Инђија је најдуже била на водећој позицији, налазе се у кризи резултата, али нас то неће заварати. Биће то прави дерби, и увек су утакмице са њима, било у Супер или Првој лиги, игране под великом тензијом. Очекује нас динамична и неизвесна утакмица коју могу одлучити ситни пропусти и индивидуалне грешке – речи су тренера Игора Бонџулића пред пут у Инђију, који неће моћи да рачуна на Елиомара.

ИМТ-е овог пролећа игра опако, најуспешнији су прволигаш са девет победа, са највише датих и најмање примљених голова. Мотивација је њихова покретачка снага, и једино ОФK Жарково, наредни противник, може се похвалити да има позитиван скор. Најлепши приказ пролећне рапсодије “Тракториста” дао је у интервју један од најискуснијих, интернационалац Ален Стевановић. “Резултати су феноменални, не мањка мотива, амбиције, таленти су свуда око мене, нисам веровао да их има толико на једном месту. Играмо добро, агресивно, атрактивно и препознатљиво…” Сусрет ће пропустити суспендовани Ивковић.

Жарковчани имају позитиван скор у плеј-офу са четири освојена бода из два кола, имају млад састав као домаћин, налазе се у улози развојног клуба, и успешно афирмишу талентоване играче.

Лозница је са два пораза заостала за конкурентима на осмом месту. Нарочито је болан убедљив пораз од ИМТ-а у Kлупцима, мада су имали прилике да га ублаже али је изостала прецизност и реализација. Ривали ће одиграти меч без такмичарског значаја, али за престиж и рејтинг клубова. Тренер Драган Мићић може да рачуна на услуге Николића.

Извор: https://www.srbijasport.net/

 

ОБЈАВЉЕНО: 26. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!