НАЈАВА 34. КОЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ (ПЛЕЈ АУТ)

Сутра су на програму две утакмице на Бањици и у Зајечару. На тежини добија меч између Тимока 1919 и ОФK Бачке, директних конкурената у борби за опстанак. Речи тренера Срђана Стојчевског довољно осликавају фудбалску стварност. Још су свежи утисци из дуела са РФK Графичаром и неколико спорних судијских одлука

– Верујемо и даље у себе, како год био крајњи епилог. Свака наредна утакмица је квалификациона, морамо побеђивати до краја а други нека се договарају. Ми смо поштено зарадили сваки бод, без помоћи било кога. Више бодова је освојено на гостовањима него у Зајечару, а неко жели да нас гурне доле – каже са резигнацијом млади стручњак и подсећа да су у протеклих 12 кола освојили 19 бодова.

На Бањици снаге ће одмерити водећи Рад и другопласирана Мачва, у мечу без такмичарског значаја. Играће за престиж, домаћин да настави успешну серију (три победе), а Шапчани да се рехабилитују за два неугодна пораза на стадиону крај Саве. “Грађевинари” су у незабележеној серији од пет победа, без примљеног гола, и далеко су од некадашње незавидне позиције. Тренер Бранко Мирјачић, за чије име су везана последња резултатска остварења, каже да неће бити калкулација, настављају у свом стилу, како би остали на водећој позицији.

Златибор рачуна на сигурне бодове на Штранду, како би прешао зачарану црту, испод које су кандидати за селидбу у трећи ранг. У претходна три кола имају половичан учинак и од четвртопласиране Будућности удаљени су два бода. Kабел је непријатно изненадио Мачву у гостима и то су једини бодови освојени у наставку првенства. Треба похвалити Новосађане за такмичарски и чисто спортски наступ, жељи да до краја одиграју поштено и тако доприносе регуларности плеј-аута.

У понедељак се игра мали београдски дерби у предграђу, поред ауто пута. Велики улог је у питању, како за домаћу Будућност, тако и за младе “графосе”. Тренутно су пласирани изнад црте, налазе се у повољној позицији, односно изван зоне испадања. Мала је то разлика и један пораз или победа може да окрене ситуацију наглавачке. Домаћин зна да ће против себе имати “Б” тим Црвене звезде, једну надарену генерацију, будућност нашег шампиона. У првенству су били успешнији (победа и реми), и уколико понове игре из претходних 4-5 утакмица могу се надати повољном исходу.

Извор: https://www.srbijasport.net/

 

ОБЈАВЉЕНО: 30. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!