У претходна три кола плеј-офа Прве лиге распоред је тако хтео да су екипе из врха играле међусобно и резултати су условили нови распоред на табели.

Младост ГАТ и Јавор Матис су стеки значајну залиху од пет бодова испред најближих пратилаца. Водећем двојцу, Инђији и Железничару преостаје, условно речено, лакши део посла против екипа из доњег дела табеле, које играју растерећене и без притиска.

Једини изуетак биће дерби кола у Ивањици, између две најуспешније екипе у доигравању. ИМТ-е је последњи пут славио у Ивањици у моменту кад се на клупу Јавор Матиса вратио Игор Бонџулић. Биће то за “Трактористе” први у низу дербија, провера снаге, могућности и потврда досадашњих резултата. Ивањичани се налазе у сјајној серији од пет победа, које су им донеле пласман у врх табеле. Најбољи стрелац Павле Ивеља жели да се реванширају Новобеограђанима за пораз у Ивањици, и испред себе имају циљ да освоје титулу. Сматра да није исто да ли си првак или ћеш као другопласирани ући у друштво најбољих.

Гости на пут крећу са жељом да понове претходно издање и наставе низ победа. Знају да их очекује тврда, искусна, такмичарски настројена екипа. Домаћин има широк ростер, дуго играју заједно и велики број играча има довољно суперлигашког стажа. Радочај, стрелац 10 голова (13 асистенција), и остали тврде да искључиво све зависи од њих самих и у дербијима ће се показати колико заиста вреде. Гости ће бити јачи за повратника Луковића, док је даље ван тима Ивковић.

Панчевци траже нове бодове како би надокнадили минус из Новог насеља, и у претходна три кола имају половичан учинак. Победом над Радничким биће у прилици да поново уђу међу четири најбоље екипе. Неће им бити лако јер су Митровчани одмах иза на табели, мада их раздваја осам бодова. Домаћин ће бити довољно мотивисан, и императив победе га обавезује, док гости са Саве, долазе растерећени са циљем да оставе добар утисак и покажу да нису случајно тако високо. О домаћину знају све, да игра са три штопера позади, инсистирају на поседу и, сходно томе, прилагодиће тактику.

Лозница ће у Kлупцима угостити водећу Младост ГАТ. Гости не смеју кикснути, сада када се налазе у доброј позицији и на неколико корака од остварења вишегодишњег сна. Домаћин је у претходна три кола освојио само бод, и за њих је пласман у плеј-оф велики успех. Главна опасност прети им од најбољег стрелца лиге Видакова (17 голова). Kако каже тренер Мићић, немају шта да изгубе, растерећени супроставиће се амбициозном и квалитетном саставу Новосађана, како би показали да заслужују бољи пласман. У редове зелених враћа се Бабић, а изостаће због картона Ивић.

Инђија је завршила мини серију дербија неуспешно и још тражи бодове у разигравању. Прилику да поправе биланс имаће у Макишкој шуми против младог састава ОФK Жаркова, који су из претходна три меча освојили четири бода. Познато им је да се Инђија налази више у кризи резултата него игре, имају старији и искуснији тим. Домаћин не одступа од улоге развојног клуба и гледаће да млади играчи добију задовољавајућу минутажу. Тренер Нешковић извешће најачи састав, и за утакмицу са ривалом из сремске равнице имаће на располагању В. Илића и М. Илића.

Извор: https://www.srbijasport.net/