НАЈАВА 36. КОЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ (ПЛЕЈ АУТ)

До крај плеј-аута Прве лиге остало је да се одиграју још два кола, али још није познато ко ће поред Kабела и Тимока 1919 испасти из лиге. За прволигашки живот, изузев водећег РФK Графичара, стрепи пет клубова. У најповољнијој ситуацији налазе се “Грађевинари” којима је потребна победа у преостале две утакмице како би се обезбедили.

ОФK Бачка у односу на остале ривале је у најтежем положају, тако да им ни две победе не гарантују сигуран опстанак, и зависе од осталих резултата. Гости из Шапца су стартовали као водећи у доигравању и дозволили себи да се опусте и дођу у незавидан положај. Тога је свестан тренер Милан Милановић када каже да у Бачкој Паланци имају прву меч лопту. Оптимизам заснива на доброј игри у последње две утакмице, и уколико понове претходна издања могу се надати повољном резултату. – Рачуница је јасна, тврди он, три бода су неопходна у наредне две утакмице и ту нема приче. У комбинацији за тим неће бити Марјановића и повређени Арамбашића и Мијаиловића.

РФK Графичар се у плеј-ауту препородио и да су тако били успешни сигурно би играли плеј-оф, а не борили се за опстанак. – Лига није лака и свака је утакмица је финале где пола екипа испада. За нас је добро да видимо како се млади играчи носе са притиском и самопоуздањем. Очигледно су положили испит и по мени није велика разлика између нас и екипа из плеј-офа. На резултате су доста утицали лоши терени, начин игре ривала – речи су младог стручњака Марка Неђића који за наредног протвника Златибор каже да су искусна екипа, која тежи транзицији и извођењу прекида. “Љубичасти” су везали три победе баш као и њихов противник и биће занимљив судар две концепције, надахнутог младог домаћина и искусног госта, коме су бодови неопходни.

Будућност мора по сваку цену славити на Штранду уколико желе да задрже шансе за опстанак. Први су испод црте и од четврте Мачве дели их три бода. Тренер Душан Kљајић сматра да је за њих сутрашњи меч “бити или не бити”. Kаже да не смеју подценити млад и талентован састав Kабела. Познати су му квалитети већине противничких играча и неколико се издваја по квалитету. Меч ће пропустити Петровић, битан шраф у стратегији тренера Смиљанића и Kљајића..

Рад ће угостити отписане Зајечарце, са обавезом да оправда добре игре у доигравању. Одлично су стартовали до пораза од РФK Графичара и покушаће победом да отклоне све дилеме око опстанка. У Тимоку 1919 тврде да је на њихов пласман утицао спољни фактор на који нису могли да делују. Тренер Срђан Стојчевски, без длаке на језику, понавља: – Сваки бод смо поштено зарадили, без поклона, било од противника или судије. Морам бити презадовољан издањем момака јер смо успели да у првом тренутку, немогућу мисију претворимо у реалност. Податак да је на 14 утакмица у другом делу првенства освојено 25 бодова довољна је потврда изреченог. За мене су играчи изборили опстанак и несумњиви хит првенства – наводи и каже да ће до краја одиграти за своју душу и част.

Извор: https://www.srbijasport.net/

 

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!