НАЈАВА 37. КОЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ (ПЛЕЈ ОФ)

За разлику од плеј-аута Прве лиге Србије, у плеј-офу влада знатно већа неизвесност. Једино је Младост ГАТ обезбедила наслов првака, сви остали претенденти за пласман у Супер лигу верују да могу се придружити Новосађанима, директно или путем баража.

Фудбалери Младости ГАТ протеклих дана имали су разлога за славље, добили су заслужени одмор, и морају се поново мобилисати и показати право лице против мотивисаних “Тракториста”. Гости долазе у Ново насеље да направе добар резултат, и знају да све од њих зависи. У претходном дербију славио је срећнији тим, и уколико понове игре из доигравања могу се надати бар боду који води у бараж.

За утакмицу у Новом Саду конкурисаће млади Луковић.

Денис Малешевић, спортски директор, напомиње да је тешко пронаћи мотив кад је посао завршен и обезбеђена титула, али, каже он, не сумња да ће момци успети да се мобилишу и сезону из снова заврше како треба. На прослави освајања титуле очекују се свечарска атмосфера и пуне трибине на ГАТ Арени. Тренер Љубомир Ристовски неће моћи да рачуна, поред Сосе и Швоње, на првог стрелца лиге Видакова, голмана Милојевића и бека Мијића.

Железничар је у серији од три везане победе а сигурно да им је најслађи тријумф на Новом Београду, који им је обезбедио најмање бараж, а у зависности од резултата у Ивањици могу се надати директном пласману у елиту. Панчевци желе да одиграју озбиљно и победом потврде досадашње резултате. Имали су довољно времена да се одморе од захтевног дербија и поново напуне батерије како би се победом над младим саставом ОФK Жаркова опростили од верних навијача. Бараж утакмице неће играти у Панчеву, и не сумњају да ће имати подршку било где да се игра. Млади Жарковчани су још под утиском истинског подвига, незабележеног у скорије време у прволигашком фудбалу. Победити једног од претендеента за пласман у елиту, и то са два играча мање, ретко се дешава. – Променили смо приступ, играмо високи пресинг, са пуно трчања, тражимо посед. Могу да тврдим да ни један клуб не игра прави фудбал са поменутим атрибутима, све се своди на прескакање игре дугим лоптама – тврди тренер Небојша Нешковић и најављује лансирање још неког “клинца”, тако да ће утакмицу почети омладинац Мићовић и кадет Ивић. Због црвених картона сусрет у Панчеву пропустиће Маркешић И Стојановић, повређени су Јовановић и Манић.

У Јавор Матису кажу да је утакмица са Радничким финале првенства. У један меч може да стане цела сезона, свесни су тога да више нема поправног. Kажу да морају да победе како знају И умеју. О Лозници имају повољно мишљење, познато је да су гости, поред Железничара, једини нанели пораз ИМТ-у, савладали Инђију, играли нерешено са прваком, тако да их морају респектовати и мотивисани ући у меч. Лозница стиже у Ивањицу да се покажу у што бољем светлу и да потврде високе позиције у прволигашком фудбалу. Неће бити комплетни и поред повређеног Обадовића и Матића, због картона изостаће Ристивојевић, Враштановић, Николић Мијаиловић.

Инђија је прокоцкала све прилике за пласман у елиту и остала је танка нада да са победом над Радничким чекују повољан резултат у Новом насељу и евентуални тријумф првака, којим би претекли ИМТ-е и пласирали се у бараж. Стартовали су у доигравању са прве позиције и већи део првенства били први, али су у плеј-офу све просули, највише сопственом кривицом.

Извор: https://www.srbijasport.net/

 

ОБЈАВЉЕНО: 20. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!