НАЈАВА 4. КОЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

Три кола су одиграна у Моцарт Бет Првој лиги Србије и на врху су се издвојили силни „романтичари“ са максималним учинком. Следи полетна младост „љубичастих“ а међу клубовима који су освојили по пет бодова налазе се новајлије Текстилац и Смедерево 1924. Од Инђије, нарочито Колубаре се више очекивало. Потонули су до непрепознатљивости Металац, ГФК Слобода, Нови Сад 1921, а близу су Младост ГАТ и Раднички (С. Митровица).

Протекло коло обележила су четири ремија и по две победе домаћина и гостију. ОФК Београд је декласирао Убљане поред Тамнаве, РФК Графичар су зауставили „мајстори“, Мачва је уписала први тријумф над Митровчанима, а Инђија у Новом насељу.

У суботу се играју три утакмице у Инђији, Сремској Митровици и Смедереву.

Дерби се игра између Смедерева 1924 и Мачве. Повратник у друштво прволигаша је без пораза, има искусан и квалитетан састав, играју тврдо, дисциплиновано. Задовољни су ремијем у Вршцу, мада су имали више од игре нарочито у првом полувремену. Мачва је први пут савладала Митровчане више него убедљиво. Били су бољи у свим сегментима игре и нису дозволили ривалу да шутне у оквир гола. Поправили су ефикасност и сигурност у одбрани, тако да се очекује занимљива и неизвесна представа. Публика се враћа на стадион поред тврђаве и последњи сусрет са Гатовцима испратило је око две и по хиљаде гледалаца.

Ужичани и Митровчани су разочарали на старту, нарочито то важи за неубедљиве и бледе “ере”. Нови тренер Булатовић има пуне руке посла, још се коцкице нису поклопиле и треба времена да се разиграју. Били су у проблему са картонима, једанаестерцима и меч са ривалом са Саве је за вађење и поправљање утиска. Митровчани су остали дужни гледоцима у Шапцу за најлошију представу. Ради се о две озбиљне екипе, одиграће под притском, такмичарски и шансе су пођеднаке.

Инђија осокољена првом победом над Младошћу дочекује слабе и неуигране Новосађане као изразити фаворит. “Зелени” су се подигли и кад се буду растеретили од притиска играће боље и ефикасније. Новосађани не треба потценити и у Лесковцу су на новом стадиону пружили достојан отпор.

У недељу је на програму пет утакмица у Новом Саду, Лазаревцу, Оџацима, на Карабурми и поред “Рајка Митића”.

Дерби играју РФК Графичар и ГФК Дубочица. “Дечији вртић” не престаје да одушевљава и претходне три утакмице одиграли су са свих 11 бонуса, а тако ће бити и у недељу. Заустављени су од “мајстора” на лошем терену и реми је по мери једних и других. Лесковчани још нису довољно утренирани, узаврела атмосфера и притисак на новој “Дубочици” утицали су да не буду у елемнту и захваљујући индивидуалмним квалитетима Белића и Ђурића дошли су до преокрета и победе. Нису без шанси у Београду, али су “графоси” у предности на свом вештаку.

Претендент за наслов Колубара се разишла са тренером Дуканцем и ангажовала Ненада Мијаиловића, бившег старатега ОФК Вршца. Резултати нису испратили шампионске амбиције и неминовно се сломило на стручњаку са клупе. Задржали су гро екипе и довели бројна појачања тако да је на новом тренеру нимало лак задатак да хомогенизује тим и пронађе добитну комбинацију у великом ростеру. У госте стижу слаби Милановчани, који су освојили у три кола бод. Растали су се од тренера Петровића и ангажовали Милоша Обрадовића, дугогодишњег стратега Убљана. Види се да су неспремни, физички танки и тешко ће изаћи на крај са амбициозним Лазаревчанима.

Водећи ОФК Београд је фаворит против Радничког, мада их не смеју подценити. Декласирали су Убљане у најбољој представи на старту и саставили моћан тим са великим избором квалитетних играча. Творац препорода “романтичара” искусни тренер Симо Крунић добро чита противнике и успешно им парира. Тренер Рађеновић каже да очекују захтевну утакмицу против екипе која је имала одличан старт. Спремају се, вели, као за сваку утакмицу да пруже што бољу игру и да наставе позитиван низ.

Војвођански дерби игра се на Новом насељу, где гостује ОФК Вршац. Очекују утакмицу у различитом расположењу, домаћин разочаран поразом од Инђије, а гости освојеним бодом против квалитетних Смедереваца. Ради се о две чврсте, тврде, дисциплиноване екипе са мање офанзивног потенцијала. Могућа су сва три знака и мало голова.

Текстилац је имао успешан старт упркос предвиђањима да ће бити бодовно танки. Тренер Бранко Мирјачић је успео у кратком року да сачини чврст и затегнут састав, који зна да одигра на резултат. Јединство је разочарало и нови тренер Александар Кристић нема шири маневарски простор, нити довољно познаје прилике у лиги. То се најбоље видело у дебаклу против водећих “романтичара”.

Извор: Србија Спорт

 

ОБЈАВЉЕНО: 25. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!