НАЈАВА 9. КОЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

У Моцарт бет Првој лиги на програму су утакмице 9. кола. У претходном колу домаћини су били успешнији (пет победа). Фаворити газе по плану, Лозница је наставила серију, Трајал је у серији од три пораза, Инђија је остварила највећи напредак, док су Новосађани на дну.

Девето коло доноси нам два дербија, на Убу и у Панчеву.

Убљани су у Вршцу нанели први пораз домаћину и укњижили другу победу на гостовању. На крају су уз малу дозу среће однели три бода који ће им много значити на већем самопоуздању. Нису блистали, игра је у другом плану, циљ је сакупити што више бодова. За још један спектакл и пуне трибине на стадиону “Драган Џајић” побринуће се водећи РФK Графичар, који пођеднако успешно игра како у Београду, тако на гостовањима. Увек играју отворено, без калкулација, биће ослабљени за прелазак најбољег стрелца Јована Мијатовића (16) у Звезду.

Два претендента за наслов Железничар и Металац налазе се у извесној кризи, поготову то важи за госте који су на четири утакмице уписали три пораза. Домаћин са новим тренером Сивићем покушаће да дође до жељеног нивоа игре. Панчевци раде као драгстор и нон-стоп доводе појачања. Последњег дана стигли су Kовачевић и Миросављев. Металац је кренуо добро, тренутно су у озбиљном паду и никако да испоље присутан квалитет.

Лозница се са тренером Нешковићем и Аранђеловићем препородила и у серији су од три победе. Последња у низу забележена је у Шапцу против Мачве. Гости из Вршца иза себе имају турбулентну утакмицу са Убљанима, чак у два наврата нису искористили најстрожу казну и први пут су поражени испод Вршачког брега. Kао да полако посустају, мада не одступају од свој стила, са дисциплином и такмичарским приступом игри.

Трајал тоне све ниже, три пораза у пет утакмица није могао да поправи ни нови тренер Милан Николић. Против неугодних Ужичана неће им бити лако да се уздигну. Гости су уписали другу победу против Новосађана, специјалисти су за ремије, воле да се надигравају и по правилу где играју увек пада доста голова.

За бег са дна табеле РФK Новом Саду 1921 потребна је победа против Новобеограђана. Имају искуснији састав сачињен од бивших играча Пролетера, са тренером Бранком Жигићем, тебало би да донесу бољитак у наредним мечевима. Kао остали прволигаши доводили су појачања, последњи и најзвучнији бек Партизана Брежанчић и Обрадовић. Ни ривал није остао дужан и “наоружао” се са новајлијама Адамовићем и Зубајиром.

ИМТ има улогу фаворита против Радничког из Сремске Митровице. Домаћин је од старта истакао кандидатуру за наслов и том циљу све су подредили. Имају квалитетан састав, спрегу младости И искуства, тренера Зорана Васиљевића, који пођеднако успешно играју на свим пољима. Са ривалом из Митровице су играли генералку пред почетак првенства, тако да међу њима нема тајни. Победом у Милановцу су директног конкурента оставили на минусу од шест бодова. Раднички је напустио Абубакар, који каријеру наставља у Раднику. Играју уравнотежено, мало постижу и дају голова. Нису блистали против Рада али су освојили три бода, што раније није био случај.

Златибору Инђија долази у неповољном тренутку, кад бележе негативне резултате (три бода на четри утакмице). У среду су гостовали зонашу Мокрој гори у оквиру преткола купа и забележили високу победу (6:1), са комбинованим саставом. На Новом Београду нису искористили једанаестерац и нови пораз их је приземљио на 13. позицију. Зна се како играју и покушаће бескомпромисним стилом зачињеног дисциплином у игри, чврстином, висином и снагом да изненаде екипу из врха табеле. Инђија је декласирала Железничар, конкурента у борби за врх табеле и сами су затечени висином победе. Kако рекоше, искористили су промене у редовима Панчеваца и неповољан тренутак да им задају болан ударац. Зелено-бели биће јачи за новајлију Стефановића.

Од “грађевинара” се очекивало више, поготову кад им је скинута забрана на регистрацију нових играча. Против Радничког су одиграли са дефицитом енергије и очигледно је да се налазе у малој кризи, да ли резултата или игре, остаје да се види на наредним сусретима. На Бањицу стижу недефинисани Шапчани, до пораза код куће били су неприкосновени, али су на гостовањима подбацили, без освојеног бода. Три пораза на пет утакмица неповољан је биланс, мада табела не показује велики пад.

Извор: https://www.srbijasport.net/

 

ОБЈАВЉЕНО: 16. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!