НАЈАВА 9. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ „ВОЈВОДИНА“

Првенство у Српској лиги „Војводина“ протиче у знаку водећег тандема из Сомбора и Старе Пазове. Станишић је непријатно изненадио бившег прволигаша са Дунава, док Зрењаници “држе” фењер.

У наредном 9. колу дерби ће одиграти водећи Раднички и Борац. Сомборци су се из Kуле вратили са бодом и омогућили захукталим Пазовчанима да им се додатно приближе. После три тријумфа заустаљени су од Kуљана, али су и даље чврсти и постојани у намерама да остану на врху. Фаворити су захваљујући већем ростеру и квалитетнијим играчима којима располаже млади тренер Игор Радусиновић. Борац негује чврст бескомпромисан стил и добро озноје сваког противника, тако да се Сомборци морају потрудити да скрше отпор неугодног ривала из Шајкаша.

У рангу дербија одиграће Текстилац, један од кандидата за наслов, и Kабел који је забележио три победе и попели су се на пето место, захваљујући полетној младости из Војводине. Домаћин је добро укомпонован тим, знају шта хоће и теже да се наметну сваком ривалу.

Динамо 1945 и Станишић иза себе имају успешан викенд, уписали су другу победу у првенству. Победа Панчеваца добија на тежини ако се зна да су славили у Адорјану, неугодном терену за сваког госта. Ривал из сомборског предграђа славио је после пет сушних кола, и бодове освајају на свом терену тако да у Панчево путују као аутсајдери.

ОФK Бачка тоне све више и три пута су поражени. На чело клуба дошао је поново Марјан Рнић за чије име је везан наступ клуба у Супер лиги, тако да можемо очекивати од истакнутог спортског прегаооца да покрене посустале Паланчане. Тест ће имати против Омладинца, који никако да се нађе на победничком колосеку, мада су пре првенства гајили високе амбиције. Болан пораз у Новим Бановцима нанело им је Јединство и све су даље од водећих. Мало дају и примају голова, и лако могу искористити кризу у редовима домаћина.

Нафтагас су надиграли млади Kабеловци и још једном потврдили да имају два лица кад играју у Елемиру и на страни. Уздају се у голгетерско умеће Савановића и квалитет Миливојевића. У госте им долази неубедљив састав из Адорјана, кога је доста уздрмао пораз од Панчеваца.

Пазовчани су прави хит првенства и у озбиљном су налету од четири победе. Играју ефиксно, без ремија, и види се да су им порасли апетити. У комшијском одмеравању снаге састаће се са Подунавцем, чврстим и добро организованим тимом, који је најмање дао и примио голова у лиги.

Први мај је спојио две победе и са Хајдуком и екипом из Белегиша дели осмо, девето и десето место. На три утакмице нису поримили гол и осокољени успехом у Бечеју надају се да могу поновити успех против чврстих Kуљана. Хајдук 1912 игра рационално, мало постиже и даје голова, пружили су достојан отпор лидеру.

Зрењаници су последњи и везали су четири пораза. Реализација им је рак рана и против комшија из Бечеја надају се прекиду серије. На руку им иду променљиви резултати ОФK Бечеја 1918, који је уписао два пораза и све су даље од врха где су се до пре неколико утакмица налазили.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 07. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!