НАЈБОЉИ ИГРАЧ 11. КОЛА МОЦАРТ БЕТ СУПЕРЛИГЕ – МАРТИН МИРЧЕВСКИ У АНТОЛОГИЈИ ТСЦ-А

Бриљирао је поново Рикардо Гомеш у дресу Партизана, спаковао је хет-трик у мрежу лучанске Младости, сјајан је био Мохамед Бадамоси, који је са два гола решио питање победника у дербију са Војводином. Али, круну за Најбољег играча 11. кола Моцарт Бет Суперлиге понео је Мартин Мирчевски, офанзивац ТСЦ-а.

После тачно десет рунди награда за најбољег одлази у Бачку Тополу. У првом колу лауреат је био Михајло Бањац, а данас је то Мартин Мирчевски. Ето и њему препоруке да можда следећег лета оде у неку јаку лигу, као што је Бањац отишао у Русију.

Награда у овом колу иде у руке Мирчевском јер је урадио нешто што ниједан фудбалер ТСЦ-а до сада није успео: постигао је хет-трик у Моцарт Бет Суперлиги! Екипа Жарка Лазетића је са 3:1 савладала на свом терену Kолубару, а све што је ушло у гол Лазаревчана било је дело репрезентативца Македоније, који је показао зашто је био краљ стрелаца у својој домовини.

Статистика каже да је Мирчевски био најбољи стрелац кола, да је имао највише удараца на гол противника (осам), да је имао највише шутева у оквир гола (шест), да је имао највише додира с лоптом у противничком шеснаестерцу (девет), а имао је и највећи “XG”, што је један од модерних статистичких параметара, који се преводи као “очекивани голови”, односно мери се квалитет шансе. Фудбалер ТСЦ-а је имао “XG” 3,14.

Поред тога, Мирчевски је био други у овом колу по броју успешних нападачких акција, иза Фусенија Дијабатеа из Партизана.

Пробио је лед македонски репрезентативац, ова три гола су му уједно и први погоци ове сезоне, па се у Тополи надају да ће Мирчевски тек сада кренути са серијском “производњом”.

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!