НАЈБОЉИ ИГРАЧ 12. КОЛА СУПЕРЛИГЕ – САША ЈОВАНОВИЋ ЧУВА ТРОФЕЈ У ТОПОЛИ (ВИДЕО)

Трофеј за најбољег фудбалера кола није мењао локацију. После 11. рунде Моцарт Бет Суперлиге отишао је у Бачку Тополу, у руке Мартина Мирчевског, а у истом месту, истом клубу биће још неко време.

Лауреат у избору за најбољег фудбалера кола је поново из редова ТСЦ-а, а овог пута признање је припало Саши Јовановићу, који је играо симултанку у Лучанима против Младости. Он је водио свој тим до убедљиве победе од 5:2, што је уједно први пут у историји да је клуб из Тополе постигао “петарду” у гостима.

Статистички гледано, Саша Јовановић је постигао гол, асистирао за гол и још изнудио пенал. Довољно за осмицу у извештају са утакмице. Али ни бројке не могу баш најбоље да осликају колико је крилни нападач ТСЦ-а доминирао тереном, колику је главобољу задавао дефанзивцима Младости.

Малтене сваки пут када је пипнуо лопту, Јовановић је направио опасну ситуацију испред гола Лучанаца. Можда има и до тога што је до овог лета био играч Младости, па добро познаје и све врлине и мане дојучерашњих саиграча, али и све “тајне” терена у Лучанима.

Имао је Саша Јовановић девет нападачких акција против Младости, што је највише у лиги у 12. колу, од тога му је пет прошло, што је опет најбољи резултат од свих играча минуле рунде. Био је фудбалер ТСЦ-а и најуспешнији дриблер кола, а InStat говори да је остварио индекс 255, што му је најбољи учинак од почетка сезоне.

Играчи ТСЦ-а су трећи пут ове сезоне добили признање за Играча кола. У првој рунди то је био Михајло Бањац, у претходној Мартин Мирчевски, а сада је лауреат Саша Јовановић. Kада се на то дода да је Жарко Лазетић био најбољи тренер јула, онда се види колико је ова трећина сезоне успешна за Тополчане на индивидуалном плану. А, ни тимски им не иде нимало лоше…

 

 

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 20. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!